Aviaţie

Noutati de la Malmen

Flygvapenmuseum, Malmen Air Base

Doar ce am vorbit cu Griffon 236 la telefon şi îmi spunea că exact atunci treceau pe lângă Muzeul Aviaţiei de la Malmen.

În scurt timp vor ajunge la hangarul unde se va desfăşura International Aerospace Conference: Technologies care va avea două teme principale:

– What role will Europe and Sweden play in the future industrial landscape of aviation?

– What new demands will be requested? What new technologies will be needed?

Între altele, va fi prezentat noul Gripen NG iar diseară este programată o vizită la Muzeul Aviaţiei.

Atât pentru moment, dar vom reveni imediat ce prietenul nostru ne va furniza informaţii proaspete.

7 Comments

 • Griffon 236 o sa vada totul si o sa scrie si articole foarte interesante despre subiect dar oare MApN-ul stie ce pot sa ofere SAAB, ii intereseaza si alta carte decat cea cu F 16 Second Hand?
  @ Griffon 236 te rugam sa ne spui ce “am pierdut” alegand F 16 eu sper ca inca nu am pierdut nimic………

  • Acum vreo doua saptamani, Jerry Lindbergh, Programme Manager, Gripen, ne spunea zambind: Oare Romania este constienta despre ce nu va alege?

   Griffon 236 are sa se intoarca cu tolba plina si in scurt timp vom scoate un supliment dedicat evenimentelor la care a luat parte. Ca si bonus, o parte din informatiile pe care le va culege si multe dintre fotografiile inedite cu exponatele de acolo vor completa un alt supliment care in acest moment este gata in proportie de trei sferturi.

 • Inca sper ca vom alege oferta de multirol cu maxim de avantaje pentru Romania, pentru pilotii romani si pentru economia noastra.
  Amercanii pot fi mangaiati cu alte cumparaturi evident cu offset 100% in domeniul rachetelor aer-aer si de ce nu VSHORAD, SHORAD!

 • Sa ne anunte si pe noi Griffon 236 daca Saab implica Ikea in productia de componente Gripen… :)))))))

 • spune-i sa ase uite pe acolo si de echipa trimisa de Dobritoiu in tarile europene sa se documenteze pentru achizitii de avioane…

  a propos de documentare – chiar am vazut un documentar aseara pe Animal Planet cu Gripen in Africa de Sud – aparent marea problema acolo e in special cu maimutele si alte animale care intra pe piste… foarte interesant cum arata pe acolo bazele aeriene, destul de precare conditiile.

  mi-am adus aminte ca si pe la noi a dat un Blue Air peste un cal pe la Bacau…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: