Aviaţie

Noua racheta MARTE ER loveste cu precizie in cel de-al doilea test

Cea de-a doua campanie de trageri pentru racheta anti-navă Marte ER, a MBDA, a avut loc în poligonul de testare PISQ (Poligono Interforze del Salto di Quirra) din Sardinia. Acest test a confirmat designul și performanța rachetei, marcând o etapă critică în procesul de dezvoltare.

MARTE ER la cea de-a doua tragere de test

MARTE ER la cea de-a doua tragere de test

Față de prima tragere, care a avut loc la sfârșitul anului 2018, au fost testate mai multe caracteristici și funcționalități, printre care: un sistem de navigație integrat, un focos ”fly-over” de proximitate, o configurație avansată pentru sistemul de activare și control. Racheta dispune, de asemenea, de ghidare termica cu un nou cap de căutare proiectat și dezvoltat de MBDA Seeker Division.

Ținta plutitoare a fost lovită cu o precizie aproape perfectă, după un zbor de aproximativ 100 km. Prin efectuarea mai multor manevre majore, inclusiv zbor razant la suprafața apei la viteză foarte mare, au fost testate limitele rachetei.

MARTE-ER la cea de-a doua tragere de test

MARTE-ER la cea de-a doua tragere de test

Interceptarea țintei a confirmat comportamentul perfect al rachetei, iar sistemul de telemetrie a înregistrat o cantitate imensă de date. Datele de zbor au arătat o aliniere foarte bună cu rezultatele simulării.

Programul Marte ER progresează într-un ritm susținut pentru a răspunde cerințelor clienților, iar integrarea completă a rachetei Marte ER pe platforma Eurofighter Typhoon continuă în ritmul prevăzut, pentru a implementa o capabilitate anti-navă pe avionul de luptă.

1 Comment

  • Frumusetea asta ar putea fi cumparata pentru Puma Naval.
    Daca cara Sting Ray, probabil e in stare si de Marte-ER,
    Iar daca luam in considerare ca aia din Qatar au cumparat Marte-ER pentru apararea de coasta, poate ne gandim si noi la asa ceva.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: