Aviatie Civila

Nou flux de sosire al pasagerilor pe Aeroportul Henri Coanda

Aeroportul Henri Coanda - nou flux de sosire pasageri

Aeroportul Henri Coanda – nou flux de sosire pasageri

Nou flux de sosire a pasagerilor pe Aeroportul Henri Coandă

Fluidizarea fluxurilor de pasageri la punctele de control al frontierei

În continuarea măsurilor luate săptămâna trecută pentru fluidizarea fluxurilor de plecare a pasagerilor la punctele de control al frontierei pe Aeroportul Henri Coandă, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a dispus, şi în cursul acestei săptămâni, o serie de acţiuni pentru a sprijini activitatea Poliţiei de Frontieră AIHCB, care, în orele de vârf ale traficului aerian, se confruntă cu aglomerarea punctelor de control pe fluxul de intrare în ţară.

Pentru procesarea mai rapidă a pasagerilor la punctele de control a frontierei, conducerea CNAB a luat măsuri pentru realizarea operativă a unui nou flux de tranzit pentru pasageri în zona de frontieră la intrarea în ţară. Acest nou flux a fost creat prin reorganizarea şi utilizarea fluxului pe care aeroportul îl avea proiectat pentru procesarea pasagerilor din spaţiul extra-Schengen, după ce România va deveni membră a spaţiului comun de liberă circulaţie.

Aeroportul Henri Coanda - nou flux de sosire pasageri

Aeroportul Henri Coanda – nou flux de sosire pasageri

Astfel, începând de sâmbătă, 27 august 2016, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti sunt complet operaţionale două fluxuri de pasageri pe zona de frontieră la intrarea în ţară, fiecare flux având câte 10 posturi de control pentru Poliţia de Frontieră.

Aeroportul Henri Coanda - nou flux de sosire pasageri

Aeroportul Henri Coanda – nou flux de sosire pasageri

Odată cu operaţionalizarea noului flux de tranzit, capacitatea de procesare a pasagerilor în punctele de Poliţie de Frontieră la intrarea în ţară pe aeroport a fost aproape dublată, de la 12 posturi de control pe un singur flux, la 20 de posturi pe două fluxuri distincte. Această măsură a dus la diminuarea considerabilă a timpului de aşteptare pentru controlul de frontieră la orele de vârf ale traficului aerian, prin fluidizarea fluxurilor de pasageri la punctele de control.

Aeroportul Henri Coanda - nou flux de sosire pasageri

Aeroportul Henri Coanda – nou flux de sosire pasageri

De asemenea, în completarea măsurilor luate săptămâna trecută, conducerea CNAB a dispus, în cursul acestei săptămâni, relocarea pe fluxul de plecări a unui nou ghişeu pentru Poliţia de Frontieră, realizând încă 2 posturi suplimentare de control în zona de ieşire din ţară a pasagerilor.

Conducerea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti asigură pasagerii, companiile aeriene şi instituţiile abilitate ale statului că ia toate măsurile necesare pentru confortul şi securitatea pasagerilor şi pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeroportuare, la standarde înalte de calitate şi profesionalism.

Serviciul Comunicare

Compania Națională Aeroporturi București

5 Comments

  • Degeaba sunt n posturi daca nu sunt si “locuite”. Ultima data cand am fost pe Otopeni coada era pana la banda… (in cabine nu erau decat 2 agenti)

  • Rahat in flux. Am stat azi 40 de min pana am ajuns in fata unui ofiter sa prezint buletinul. Erau depasiti de situatie

  • E un balamuc total – acum 2 săptămâni era sa pierd avionul, noroc ca m-au lăsat oamenii în față. O mizerie, măsura incompetenței celor de la aeroport – însă observ și indiferenta șefilor. Dar ei nu au o problemă – e coada de 1.000 de insi la permise? Deschid aia mai devreme special pentru ei. La Otopeni as intui ca șmecherii o iau pe alte căi și evită cozile.

  • In Romania cand vii din strainatate bagajele le primesti de la vamesi??? Cand am fost odata la Washington si odata la Cleveland bagajele veneau pe banda si tu singur le lua-i. La fel cand m-am intors la Viena. Cum e in Romania ca niciodata nu am revenit cu avionul in tara. Bagajele le recuperezi de la vamesi? De ce? Odata cu UE controlul bagajelor la sosire ar trebui desfiintat. Oriunde am fost nimeni nu controla bagajele la SOSIRE numai la PLECARE din motive de securitate.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: