Marină

Nave rusesti in China pentru exercitii…

Crucisatorul purtator de rachete Varyag

O grupare navala rusa a ajuns sambata in portul Qingdao din estul Chinei. Gruparea navala formata din crucisatorul Varyag, trei nave din clasa Udaloy si trei nave de sprijin logistic, se va alatura unei grupari de 16 nave chinezesti, urmand sa desfasoare, in perioada 22-27 aprilie, exercitii navale in Marea Galbena.

“The exercises will involve several simulated missions, including the rescue of a hijacked ship, the escort of a commercial vessel, and the defense a convoy from air and sea attacks,” a declarat vineri un purtator de cuvant al Ministerului Rus al Apararii.

Partea chineza a declarat ca exercitiile au ca scop dezvoltarea coordonarii strategice si increderii reciproce intre cele doua state.

Si un filmulete:

Sursa:
RIA

7 Comments

    • probabil ca la rusi este ca pe la noi, dar daca ne-am misca in ritmul tovarasilor carora le place orezul, n-am mai cita din clasici. astia macar in legatura cu armata cam stiu ce vor, pe cand noi…… eu m-as teme, in locul unora sau a altora de o astfel de alianta.

    • India nu e aliatul USA, dinpotriva este un aliat bun cu Rusia si astfel usia joaca la 2 capete, ea contrabalanseaza intre puterile emergente India si China si isi joaca propriile carti.

      • de acord, si desi Rusia inarmeaza pe ambele, totusi India este un aliat iar China cam are pretentii teritoriale… si posibil in viitor sa porneasca peste Rusia in moment ce ultima va fi implicata intr-un conflict de genul Caucaz- Iran- Siria -NATO…. Dar istoria ne invata ca agresiunile din exterior numai intaresc Rusia…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: