Diverse Geopolitica Marină Resboaie

Moskva a intrat in Mediterana

Crucisatorul Moskva, Project 1164

Crucisatorul Moskva, Project 1164

Moskva a traversat Gibraltarul și se îndreaptă către estul Mediteranei unde va prelua comanda flotei ruse, încropită ad-hoc în largul coastelor siriene.

Potrivit unei surse militare, citată de Interfax, ”armamentul și echipamentul tehnic al navei sunt în stare de funcționare, echipajul fiind gata să execute misiuni de luptă”.

Crucisătorul Clasa Slava, purtător de rachete a traversat Gibraltarul pe 10 Septembrie la ora 11 (ora Moscovei) și va ajunge în zona de operațiuni desemnată din estul Mediteranei pe 15 sau 16 Septembrie. La sosire, eșalonul de comandă al grupării navale ruse din zonă va fi transbordat de pe nava anti-submarin Admiral Panteleyev, la bordul crucișătorului Moskva, acesta devenind astfel nava-amiral.

Moskva este înarmat cu rachete anti-navă SS-N-12 Sandbox, rachete suprafață-aer S-300 și OSA-MA (SA-N-4 Gecko), precum și armament artileristic (130mm și 30mm), torpile și grenade anti-submarin.

Alte două unități navale, distrugătorul Smetlivy – clasa Kashin și nava de debarcare Nikolay Filchenkov urmează sa traverseze stâmtorile Bosfor și Dardanele în intervalul 12-14 Septembrie. Acestea se vor alătura unei grupări navale alcătuite din mai multe nave din flotele Mării Negre și Mării Baltice: Aleksandr Shabalin, Admiral Nevelskoy, Peresvet, Novocherkassk, Minsk, Neustrashimy și Admiral Panteleyev.

Evident, mișcările de trupe nu au nimic în comun cu situația din Siria ci se încadrează în rotația periodică a unităților navale ce asigură prezența VMF în Mediterena.

Via:
RT

– Marius Constantin –

7 Comments

    • la rachete (de la balistice la antitanc) rusii sunt nr 1 in lume. ultima oara cand a zis cineva ca rachetele rusesti sunt carti deschise a fost prin 2006, in razboiul din liban.

     ignorance is bliss

  • Salutare. @Mihai inainte de a fi sarcastic datorita ideologiei impotriva rusilor, gandeste si tehnic .Spui Dta “ruginitura” ia vezi ca nava aia are vreo 2 3 ani de cand a fost in reparatie capitala , ai habar ce inseamna asta ?! Nu ai facut armata, nu ai auzit de sectoare si intretinerea tehnicii de lupta in cazul de fata intreaga nava ?!
   Da este nava amiral a flotei din Marea Neagra asa cum zici dta ca ar fi ea tocmai a fost intr un voiaj/misiune pana prin Cuba si Venezuela cu ani in urma a fost chiar si pe la americani nu mai stiu exact in port . Tu crezi ca te duci cu o “ruginitura”in astfel de vizite ?! Daca as ganfii ca dta as putea sa spun ca si Ticonderoga sunt “ruginituri”dar nu mi pot permite ca o antipatie politica sa cataloghez astfel o nava militara ,nici chiar crucisatoarele clasei Iowa folosite in Razboaiele din Golf .
   Si ca sa raspund si colegului @Tomcat 1974 da Harpoon ,SM Standardsi Tomahawk nu sunt carti deschise ?! A si inca ceva vedeti ca Moskva are P-1000(o spun chiar americanii) care raza de actiune cam 700 km si nu putem baga mana in foc ca chiar nu poate lovi un crucisator sau distrugator american cu toata tehnologia bineinteles ca e si viceversa ca o racheta americana sa loveasca o astfel de nava dar numai o btalie reala poate spune asta nu ideologii sau rapoarte si scenarii ale ambelor marine. Sanatate si cer senin.

 • Ba da. Probabil au competenta si in Mediterana. In cazul fericit in care ar reusi sa treaca stramtorile (ma refer la o situatie de conflict real).

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: