Aviaţie

Ministrul maghiar al Apararii, la cersit de elicoptere americane

UH-1N Huey US Marine Corps

Ministrul ungar al Apărării, Csaba Hende, s-a dus cu mâna întinsă la secretarul american al Apărării Leon Panetta, taman la Pentagon şi contra faptelor de vitejie din contribuţia ţării sale prin Afganistan şi prin alte părţi ale hărţii, a cerşit 24 elicoptere UH-1N Huey pentru a înlocui elicopterele ruseşti, că tot le au cei din US Marine Corps ca şi “excess defense article“.

Hende a declarat către AOL Defense “this would be a donation” într-o pauză de exersat intonaţia pentru “bodaproste” în americăneşte.

O decizie oficială nu este aşteptată mai înainte de 6 Noiembrie. Dar, nu are importanţă. Ministrul Hende s-a dat cu unul dintre elicoptere, s-a uitat la configuraţii, s-a plimbat pe la bazele aeriene ale US Air Force, dar şi ale US Marine Corps, s-a lăudat cu contribuţia ungurească şi eforturile pentru a participa prin Teatrele de Operaţii care nu le/ne aparţin, şi a mai zis câteva vorbe oficiale pe ici pe colo.

“The U.S. intends to support the capability development of the Hungarian defense forces (in any event),”  “This would also be a sign of appreciation for the enormous efforts that Hungary has been doing in the theaters of Afghanistan, the Balkans and a number of other theaters around the world.”

Foarte emoţionant, Hende a afirmat că Ungaria merită asemenea consideraţie, datorită faptului că înoată împotriva curentului alianţei în două moduri:

– “Everyone is pulling out from Afganistan, we are putting in”

– “Everyone is decreasing their defense spending, and we just decide to increase ours”.

Evident, Hende nu apucase să intre pe Resboiu şi să se pună la curent, altfel ar fi ştiut că şi Polonia îşi măreşte bugetul militar.

Ungaria are în prezent 452 militari în Afganistan, dar acest număr va creşte semnificativ. Până la 500.

Da, de la 1 Octombrie militarii maghiari vor prelua securitatea Kabul International Airport pentru următoarele şase luni.

Sursa: AOL Defense

Hm. Deci daca vroiam să primim elicoptere, trebuia să avem mai puţini militari pe acolo.

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.

5 Comments

  • Bine ca noua ni se ofera F 16 gratis si cu antrenamentul + armament cu costuri de 1 miliard….Frumos Dobritoiu daca tot vrei F 16 poate te duci si tu cu mana intinsa la americani poate vi cu ceva gunoaie dar sa fie gratis!

  • Inseamna ca trebuie sa le-o coacem si noi americanilor: sa luam ceva de pe la altii, ca sa le aratam ca nu suntem chiar la mana lor. Dupa aia poate se mai schimba si atitudinea lor fata de noi.

    • Daca se va face tranzactia aia suntem prostii satului! Pardon Europei dar macar cu ajutorul CE sper ca aceasta afacetre sa nu ajunga la bun sfarsit…oricum jur ca nu o sa votez guvernul care face aceasta tranzactie umilitoare pentru noi niciodata!
      Voi pastra doliu 1 luna si nu o sa scriu pe niciun blog militar!
      Sper ca sa nu se ajunga aici!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: