Armata Romana

Ministrul Apararii Republicii Mozambic tine aproape de noi

Mircea Dusa si Filipe Jacinto Nyusi

Mircea Dusa si Filipe Jacinto Nyusi

Suntem suficient de ieftini si de buni mesteri la una-alta, ca sa nu zicem mai mult. Drept pentru care, Marti, ministrul Apararii din Mozambic a strans mana omologului sau roman Mircea Dusa.  Cer senin, “254”! 😉

Dar, sa tacem in continuare.

Iaca vorbele din comunicatul oficial:

Ministrul Mircea Duşa, l-a primit marţi, 28 mai, la sediul M.Ap.N., pe ministrul apărării naţionale al Republicii Mozambic, Filipe Jacinto Nyusi.

În cadrul reuniunii, ministrul român al apărării i-a propus omologului său constituirea unor echipe tehnice care să creeze cadrul de cooperare bilaterală în mai multe domenii, mai ales cele militar şi educaţional, care va putea fi statuat printr-un protocol încheiat între cele două ministere.

Membrii delegaţiei române au prezentat oportunităţile şi programele oferite de industria de apărare a României precum şi posibilităţile de instruire în instituţiile militare de învăţământ.

“Armata României are deja o bogată experienţă acumulată pe timpul participării la misiunile terestre, navale sau aeriene, sub drapelul NATO sau al Uniunii Europene, experienţă pe care doreşte să o împărtăşească şi altor armate partenere”, a spus ministrul Duşa. 

La rândul său, ministrul Nyusi a subliniat că “România are know-how, are experienţă, şi cred că această viitoare cooperare va aduce un plus de valoare ţării pe care o reprezint. Ştiu că specialiştii români sunt profesionişti şi am convingerea că vom demara proiecte pe termen lung”.

Biroul de Presă

 

18 Comments

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: