Armata Romana

Ministrul Apararii Nationale in Statele Unite ale Americii

În perioada 24-28 septembrie, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, efectuează o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, în cadrul căreia va avea o întâlnire oficială la Pentagon, cu omologul american, secretarul apărării James Mattis.

Mihai-Viorel Fifor

Mihai-Viorel Fifor

Ministrul Fifor este însoțit, în vizita oficială, de secretarul de stat și șeful Departamentului pentru armamente, Andrei Ignat, și de șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Agenda de discuții de la Pentagon include subiecte referitoare la intensificarea cooperării pe dimensiunea apărării, atât în context bilateral, cât și în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

În data de 24 septembrie, Mihai Fifor va participa la Forumul CEPA “Winning the 21st   Century -Allied Strengh and Solidarity”, în calitate de invitat special în cadrul panelului “Beyond 2%: Quantity and Quality in European Defense Investments”. Acest Forum este organizat de Centrul pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA), cu sediul în Washington D.C.

Vizita include o întâlnire oficială cu guvernatorul Statului Alabama, Kay Ivey, în data de 27 septembrie, în cadrul căreia discuțiile vor fi axate pe cooperarea excelentă dintre Armata României şi Garda Naţională din Alabama.

De asemenea, ministrul apărării va avea o serie de întâlniri cu reprezentanți ai Congresului SUA, prilej cu care vor fi abordate aspecte prioritare de pe agenda apărării, cu accent pe modalitățile concrete de cooperare dintre cele două state.

* * *

 Fondat în 2005, CEPA este un think-tank american, non-profit şi non-partizan, a cărui activitate este concentrată asupra studiului statelor şi societăţilor europene.

Biroul de Presă

8 Comments

  • Pana sa ajunga la “subiectul” F 35 poate rezolva alte 2 subiecte deschise de cel putin 1 an si care se tot lungesc fara rost: celelalte 3 escadrile de F 16 si contractul pentru AH – 1Z / AH – 1Y.

 • Asa este , mai intai avem nevoie acuta de inca 4 escadrile de F-16 dar cu tehnologie V si 60 de elicoptere AH – 1Z Viper si AH – 1Y. construite in Romania . Si bineinteles concomitent cu aceste achizitii si altele sa ne gandim la F-35. Daaa Doamneee !

  • Pana ne luam noi F-35 o sa mai dureze 20 de ani, debea ne permitem cele 40 de f-16 sa numai zicem ca in teorie o sa producem 24 de elicoptere de atac AH-1Z Viper si 21 de elicoptere utilitare UH-1Y Venom. Sa vedem cum o sa stam cu economia in 2027 si dupa aia disutam de avioane de generatia V.

 • Din ciclul anul si crlanul:Fifor a fost dovedit pucist si i se va taia nasul si limba,i se va scoate ochii si trupul ii va fi aruncat la ciini,iar armata se va dota cu maturi de nuiele achizitionate de conducatorul suprem la preturi de f-35.

  • @mocanu dan
   Achizitiile de armament din SUA vor fi efectuate indiferent de partidul politic.
   Nu stiu cine este “conducatorul suprem”.

   • Pai nu pina la sfirsitul anului trebui sa ansamblam la umb parca vreo cinci Piranha(mai sunt trei luni)?Se mai aude ceva de marele an al marinei…vreo visla ceva?Concret in afara de plata la una bucata Patriot dumneata mai sti vreo achizitie anul acesta???Dar anul trecut???Era vorba de niste radare tps,de vreo 200 camioane iveco,un sitem ce computere si ceva rachete pentru avioane ….or fi sosit?

 • Nu dispera, nu-ti face bine la sanatate.
  Nu am fost notificat de sosirea in tara a echipamentelor mentionate. Probabil mi-au pierdut numarul de telefon.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: