Armata Romana

Ministerul Apararii infirma categoric existenta procesului de mobilizare si de recrutare

Mircea Duşa

Mircea Duşa, ministrul Apărării

Ministerul Apărării infirmă categoric existenţa vreunui proces de mobilizare a rezerviştilor şi de recrutare a tinerilor pe teritoriul României.

Mobilizarea rezerviştilor şi încorporarea tinerilor pentru executarea serviciului militar obligatoriu sunt posibile numai la declanşarea stării de război sau de mobilizare, conform Legii nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi al stării de război.

Comunicat de presă Nr. 25/13 Februarie 2015

Ministerul Apărării Naţionale

 

16 Comments

 • Ba tata, dar mobilizarea partiala sau totala in cazul de stare de razboi a existat si inainte de 2006 cand serviciul militar era obligatoriu. Astia vor, dupa ce au desfiintat serviciul militar obligatoriu sa apeleze la mobilizare generala in caz de conflict? Pai cu cine, cu oameni care au lucrat toata viata lor la birou si n-au vazut arma? Astia ne cred atat de prosti? Pai sa incerce macar sa ne mobilizeze, ca-i vai si amar de pielea lor.

  • Eu nu vad o stampila. Pana la nivelul asta, facem cu totii hartii si poze.

   Arhi este unul dintre cei mai populari blogari si stie ce subiecte sa atace, chiar si cum sa le prezinte. Brava la el, dar parca la mobilizare trebuia sa vii cu izmene si ciorapi, nu doar cu livretul. Pana la nivelul asta, de venit cu livretul, te cheama doar pentru formalitati, de la reactualizarea bazelor de date si pana la concentrarea pentru punere la curent cu una-alta.

   Acum vreo doua saptamani, siteurile de stiri rusesti citau pe ministrul polonez al apararii care ar fi declarat mobilizarea pentru razboi. Poate n-am fost eu norocos, dar in cautarile mele nu au aparut declaratiile ministrului pe nici un site oficial si credibil din Polonia.

   Manipulare.

   • N-am vazut prea multe ordine, dar cele pe care le-am vazut, desi erau chemati pentru formalitati, tot aveau stampile.

 • Ce zice autorul pozei:
  Aurelian Galice a comentat:
  12 Februarie 2015 at 2:18 pm
  A fost o procedura standard, de luare in evidenta, care se face periodic (la cativa ani). Nu este mobilizare acum. Gluma mea insa vad ca a luat amploare.

 • Deci astia care au lansat zvonuri despre mobilizare/concentrare ar trebui chemati la sectie si avuta o conversatie cu ei in beci. O conversatie de asta unilaterala… Sunt destui politisti stresati si care nu au saci de box…

  • Ma indoiesc ca pe subiectul securitatii nationale, cei care au lansat zvonuri sunt tratati precum sacii de box. Nu mai suntem north korea-like, dar masuri legale trebuie sa se ia.

    • Sunt sigur ca nu au aparut accidental.

     Numai ca, spre deosebire de Mihais care a zis “Testarea reactiei si a moralului.Functioneaza de ambele parti ale baricadei.Stim si noi,stie si ”cel mai probabil inamic”.Si un pic de zvonistica si psyops din partea ”lor”.”, eu ma gandeam pe alta linie. Tot cu psyops, dar pe alta culoare.

     Intre altele, stiu ca daca ai un pumn de bani lansezi o campanie printre blogarii care scriu advertoriale. Iar la cat de verticali sunt unii, cu acelasi pumn de bani lansezi prin ei panica si alte treburi care le afecteaza propria tara.

     • Eu nu cred ca ai nostri s-ar deda la astfel de tactici. Daca vrei sa afli ce crede lumea despre mobilizare sau razboi e suficient sa faci un sondaj de opinie nu sa lansezi zvonuri sau sa dai bani la bloggeri.

      Arhi de exemplu probabil ca a atacat subiectul pentru a-si face publicitate. Pe urma mai sunt o groaza de panicarzi si conspirationisti pe net carora lansare de zvonuri le creste vizibilitatea.

      • Pe mine ma mira explicatiile sofisticate la un document public care priveste totusi un numar important al populatiei.Poate trebuiau explicate mai mult diferentele intre recrutare-incorporare-convocare metodica de instructie-concentrare.

 • Exact acum 1 an la fel s-a aruncat pastila in presa, pe atunci se vorbea de Dusa si Monta ca ar fi pus la cale acest plan cu mobilizarea tinerilor intre 20 si 35, exact ca acum.
  Nu cred ca sunt doar zvonuri fabricate de unii, altii ci sunt zvonuri venite de sus, de la cei al carui interes il prezinta o astfel de manevra, iar daca populatia va gusta ce i se ofera atunci se va putea face si mobilizare daca se doreste. Anul trecut a fost un scandal enorm si dupa cateva saptamani s-a renuntat la plan, Dusa nu a mai aparut pe la emisiuni sa vorbeasca despre subiect, iar televiziunile au tacut toate dintr-o data.

  • Testarea reactiei si a moralului.Functioneaza de ambele parti ale baricadei.Stim si noi,stie si ”cel mai probabil inamic”.Si un pic de zvonistica si psyops din partea ”lor”.

 • pai la mobilizare sunt chemati in principal rezervistii iar rezerva armatei romane e formata din persoane cu livret care sunt foarte rar persoane sub varsta de 27 de ani (sub 27 de ani sunt fosti militari angajati )deci de unde tinerii peste 20 de ani sa fie mobilizati unii cand citesc astfel de zvonuri chiar stiu ce vorbesc ?doar in cazul unui razboi iminent cu pierderi grele se trece la incorporari deci pt ce isi fac griji unii oameni ?

 • ma bine a fost cand serviciul militar era obligatoriu, macar le intra in capul tinerilor un pic de disciplina .
  acum tot tineretul se droagheaza, cluburi , gagici, etc, ce sa mai vorbim de scoala , respect.
  asa este in democratie !!!
  super

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: