Aviaţie

Berbreaking News: Mi-8 guvernamental doborat la Damasc

In aceasta dimineata rebelii sirieni au (mai) doborat o aeronava guvernamentala. Este vorba de un elicopter Mi-8 care a fost lovit in timp ce ataca tinte din Districtul Jobar, si s-a prabusit in vecinatatea Moscheei Ghufran in Districtul Qaboun, la cativa kilometri nord-west de Orasul Vechi.

Batalionul Badr al Armetei Siriene Libere, a revendicat doborarea elicopterului guvernemental…

 

Bilantul in zona Damascului insumeaza doua elicoptere Mi-8 si un avion L-39, doborate in interval de 24 de ore…

– Griffon236 –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.

7 Comments

 • mah…nu vreau sa va tai din elan, dar pe-asta nu ti l-ar omologa nimeni ca doborat.apare filmat dintr-o gramada de unghiuri, dar in niciun cadru nu se vede un trasor, o dara de la o racheta aa,ceva. si daca are cineva impresia ca la altitudinea aia dai asa usor jos un elicopter cu pm-ul…dream on.
  pare mai degraba un incendiu de bord nasol, pornit ori de la la unul dintre rezervoare (mai ales daca au facut improvizatii), ori de la prnd-uri.
  la fel si-n cazul mig-ului 23 “doborat”, unde a fost problema tehnica.
  se pare ca au probleme destul de mari cu mentenanta.

  • Man…filmarea incepe cu elicopterul in flacari (io n-am gasit pe nicaieri un filmulete care sa arate cu ce se trage in el…)
   Treaba e ca imaginile arata elicopterul, exact inainte de pierderea controlului, cu rezervorul extern (de pe partea stanga)in flacari…
   Ar putea fi o problema tehnica, asa cum spui tu (desi nu prea ar fi sanse de foc la bord) sau ar putea fi un incediu izbucnit in urma interactiunii “de ordin mecanic” cu cateva proiectile de 12.7 sau 14.5…

   • corect.
    la mi8 unele tari folosesc tot felul de improvizatii gen rezervoare adaugate in cala etc (pt a mari autonomia). nu stiu daca si sirienii fac asta, e doar o presupunere.
    totusi e dubios ca desi a fost filmat din atatea unghiuri in niciun filmulet nu apare momentul cand a fost lovit. my guess e ca astia incep sa traga si sa filmeze abia dupa ce au vazut ca a luat foc

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: