Aviaţie

Mevlut Cavusoglu a declarat ca Turcia ar putea totusi cumpara avioane rusesti in loc de F-35

Turcii dau din nou șah la mireasă, mutând la derută un nebun către ruși. Vestea cea mai recentă cuprinde declarația ministrului turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, pe tema alternativei rusești la avionul american de generația a cincea. Adică F-35.

Suhoi Su-57 cu container de tintire 101KS-N

Suhoi Su-57 cu container de tintire 101KS-N

Mevlut Cavusoglu a declarat pentru postul de televiziune A Haber TV:

“If the US fails to supply the F-35 to us, Russia may offer its alternative to [US aircraft].”

Zilele trecute, Congresul Statelor Unite ale Americii au aprobat bugetul pe Apărare al anului 2020, cu poziții comune ale Democraților și Republicanilor referitoare la posibile sancțiuni pentru Ankara motivare de achiziția de sisteme rusești sol-aer tip S-400. Sancțiunile ar putea face parte din măsurile de combatere a influenței Rusiei în Europa și Eurasia.

Politicienii americani au permis Apărării să cheltuie până la 30 de milioane de dolari pentru stocarea avioanelor F-35 destinate Turciei până când se va decide utilizarea acestora.

Cu vreo două luni în urmă, veștile dădeau ca aproape sigură semnarea unui contract între Ankara și Moscova pentru 36 de avioane Suhoi Su-35 și chiar fabricarea în Turcia a unor componente ale acestui tip de avion. Și tot cam pe atunci apăruse și declarația lui Dmitry Shugayev, șeful Serviciului Federal rus pentru Cooperare Militară și Tehnică, declarație în care Shugayev afirma că se desfășurau studii pentru posibila livrare de Su-35 dar și de Su-57.

Mișto jocul.

Iulian Iamandi

15 Comments

 • Mai …baieti,,,politica e o mare curva..! Daca in spatele acestor actiuni ale turcilor e o intelegere intre Ankara si Washinton? Turcii cumpara S400 si studiaza cu ele cum se vede F35 ,ca acesta din urma sa il combata?, daca turcii ia SU57,il studiaza sa vada ce poate,ce puncte slabe are? Nu as fi surpins ca dupa 1 an dupa ce turcii pun mana pe su 57, americanii sa le dea F35….. cu gargara,ca totusi sunt din NATO.. Atunci ar fi o confirmare,ca rusii si au luat-o! Astfel SUA ,implicit NATO au studiat armele lor!

  • Iti dai seama ca si rusii s-au gandit la treaba asta. De aia in mod sigur S400 si si Su57 daca o sa se vanda, sunt monkey versions, la fel de pline de tehnologii sensibile ca si Abramsurile vandute irakienilor.
   Basca in caz de scandal intre Rusia si Turcia pe viitor, poti fi sigur ca S400 nu o sa isi faca treaba sa opreasca eventuale atacuri rusesti. Pe model Patriot in Arabia Saudita. Foarte probabil si acolo americanii au apasat butonul si i-au lasat pe sauditi in fundul gol doar ca sa le arate cine e seful.
   In concluzie, “studiatul” de tehnnica militara de catre rusi si americani nu e ceva nou, ce e important e sa nu ajunga si chinezii sa le “studieze” ca atunci avem probleme reale.

 • Doamne……
  Săracii piloți turci, de la Cadillac și Dodge la Volga și Lada 👌
  Da poate citesc ce scriu sugatorii de sullla rusească de mai sus și chiar ajung să creadă că fiarele alea sovietice resapate a chiar sunt avioane de generația a V-a……
  Ba tarfe sovietice, 10 km2 în jurul Kremlinului scrie pe voi!!!!!

 • e teapa pt rusi ca su nu merge cu motoare Rolls Royce ,serios propaganda turca a inceput sa o bata pe cea rusa in domeniul militar

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: