Aviaţie

MBDA anunta un nou contract: extinderea productiei aripilor de tip Diamond Back pentru bombe cu diametru mic (SDB-1)

Arlington, Virginia – MBDA Inc.*  anunță semnarea unui nou contract cu Boeing pentru a produce până la 21.000 de subansamble-aripi de tip Wing Diamond Back® pentru bombe cu diametru mic (SDB-1). Acesta urmează unui alt contract lansat de Forțele Aeriene din SUA companiei Boeing privind o comandă nouă pentru producerea bombelor SDB-1.

SDB-1

SDB-1

MBDA Diamond Back Wing Assembly – o componentă cheie a bombei cu diametru mic produsă de Boeing – dispune de un design brevetat cu aripi tandem, care îmbunătățește manevrabilitatea bombei SDB și extinde raza de acțiune la peste 60 de mile marine, sporind siguranța pilotării și capacitatea operațională. SDB-1 este o bombă avansată de ghidare cu precizie, care oferă avioanelor capacitatea de a transporta un număr mai mare de arme și de a lovi cu exactitate ținte multiple dintr-o singură lovitură de luptă.

În urma anunțului de atribuire a contractului, CEO-ul MBDA Inc., John Pranzatelli, a declarat: “Acest nou contract se datorează parteneriatului nostru solid cu Boeing și performanțelor remarcabile, de-a lungul multor ani de livrare a acestor subansamble-aripi. MBDA Inc. Huntsville va continua să satisfacă cerințele clienților la timp și în limita bugetului, și va dezvolta, în același timp, contribuția la lanțul de aprovizionare al SUA. În plus față de Diamond Back, MBDA Inc. își menține angajamentul de a introduce în SUA un portofoliu superior de muniții ghidate cu precizie și tehnologie avansată MBDA.”

MBDA Inc. a obținut trei premii Boeing Performance Excellence pe parcursul producției a peste 18.000 de subansamble-aripi de tip Diamond Back Wing. MBDA Inc. a produs unitatea cu numărul 20.000 în septembrie 2017.

MBDA Inc. va continua să producă și să testeze ansamblele Diamond Back Wing la unitatea din Huntsville, Alabama. De asemenea, MBDA angajează personal nou și își extinde facilitățile pentru a satisface cererea tot mai mare de subansamble-aripi.

Sursa: MBDA

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: