Marină

Marina rusa, in exercitiu in Marea Mediterana

Portavionul-crucisator greu purtator de rachete

La invitatia colegilor greci, marina rusa se tine de exercitii navale in apele si spatiul aerian grec incepand cu 6 ianuarie. Grupul naval rusesc este compus din portavionul Amiral Kuznetov, distrugatorul Amiral Chabanenko, fregata Yaroslva Mudry, petrolierul Nikolay Chiker si nave auxiliarea din Flota Marii Negre.

Grupul a parasit baza Flotei Nordului din Severomorsk pe data de 6 decembrie si se va tine de vizite in porturi din Liban si Siria, in inspectie de posibila baza navala rusa la Mediterana, conform unei idei mai vechi de reluare a politicii din timpul Razboiului Rece.

25 Comments

 • Poza nu este corespunzatoare cu realitatea acest portavion fiind american…..probabil din lipsa de timp – fiecare suntem la lucru asa ca nu va luati de poza ci doar de informatii!

  • Bre, multumesc de pont. De vina nu e timpul ci harababura din calculatorul meu unde pozele sunt incalecate si numerotate, nu denumite, ca altfel nu ma lasa PC-ul sa descarc. Deh, politica de companie. Oricum, sunt la a 2-a greseala intr-o saptamana, se vede ca am ruginit.

   • Hei nu are nimic mai greseste omul….asa e omenesc! Nu iti fa griji calitatea informatiei este cea care primeaza!

  • Eu totusi cred ca e portavion rusesc. In primul rand nu stiu portavion american cu skyjump, in al doilea rand daca ma chioresc la poza totusi avioanele de pe punte aduc cu niste Su-uri.

   • si da.., americanii nu au portavioane cu sky-jump plus nu au nici un avion pe portavioane asemanator cu Su 33/ ( numai chinezii au…)

 • Grecia tara NATO, cumparatoare(nu mostenitoare ca noi si altii) de armament rusesc(Zubr,S300,BUK,BMP) face mishculatzii in Mediterana cu marina rusnacilor 🙂

  O fi frica de turci 🙂 ?

  Acu’ ca sunt in galeata rau de tot economic, grecii trag de ce armament au apucat sa cumpere pe credite si isi intaresc ‘relatziili’ cu pretenii si tavarishcii beutori de vodka.

  Le aduc rusii in poarta la turcaletzi, prin spatele gradinii 🙂
  Ce intelegeri politice s-or ‘semna’ pe acolo la un tzatziki, numa’ ei ‘stie’

 • Scenariu posibil…..Rusia acorda imprumut financiar Greciei cu conditia sa iasa din NATO
  Ce credeti ca se va intampla?
  Ataca Turcia si Grecia este salvata de eliberatorii rusi care isi fac si niscaiva baze in zona.

  • Scenariu imposibil in conditiile in care Grecia e tinuta in viata de EU + SUA. Plus ca sunt niste tratate care nu pot fi anulate ca intr-un joc pe PC si nici atacul asupra unei tari nu se da din vreun moft, mai ales la cat costa razboiul in zilele noastre.

   Si cum ar fi ca Grecia sa iasa din NATO si sa atace un membru NATO, punandu-si toata alianta in cap?

   Scenariu pueril 🙂

     • Expansia catre est dupa caderea zidului din Berlin,.,{ ce nu era necesar, luind in consideratie ca NATO a fost creat impotriva Pactului de la Varsovia,care de mult nu mai exista ),actiuni ostile si razboi impotriva tarilor traditional prietene Rusiei ( ex.fosta Iugoslavie )< crearea scutului antiracheta in Europa ( neglijind ingrijorarile Rusiei )
      – astea-s doar care sint la suprafata…,mai adinc sa ne bagam nu este de nasul nostru si nici nu stim noi, aflam doar ce ni se arunca de sursele informationale.

       • stii, eu am imprumutat niste bani cuiva… ( de ex.) si asta cind a luat banul, mi s-a jurat ca in curind ii intoarce s.a.m.d. … si au trecut 8 ani, si nici nu are de gind
        si asta – prieten., Intelegi ideia? Documentele inseamna putin cum a insemnat putin ONU atunci cind SUA a hotarit sa bombardeze Iugoslavia. Dupa cum se judeca omul dupa fapte nu dupa vorbe, la fel si un stat.Iar faptele SUA vorbesc destul despre ei.

          • oricum,eu involuntar intru in asa gen de discutii, ( deoarece sint chestii legate de politica,si mie politica nu-mi place ) mai mult i-mi place diferite aspecte tehnice in aviatie si armata.
           I-mi place tehnica militara, din pacate am putin timp liber pentru a o studia, ( citesc in special despre aviatia militara )

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: