Marină

Marina italiana a receptionat a opta fregata FREMM

Și… nu, nu e anul Marinei în Italia. Doar că alții sunt mai serioși decât noi.

Revenind la derulatul veștii, iaca Marina italiană a introdus-o în inventar pe cea de-a opta fregată FREMM… pre numele ei Antonio Marceglia.

Fregata FREMM F595 Luigi Rizzo

Fregata FREMM F595 Luigi Rizzo

Fregata Antonio Marceglia a fost construită la șantierul naval Muggiano (Fincantieri) din La Spezia. Nava este cea de-a patra fregată construită în configurație multirol, dintre cele opt livrate până acum marinei italiene.

În total, italienii vor dispune de zece fregate FREMM.

Conform precizărilor comunicate de către Leonardo, fregatele italiene sunt echipate cu radarul activ multifuncțional KRONOS Grand Naval, precum și sistemele IFF SIR-M5-PA (radar secundar), RAN-30X/I pentru supraveghere de suprafață, radarul de navigație LPI SPN-730, radarul SPN-720 pentru apropierea cu precizie a elicopterului, sistemul SASS (Silent Acquisition and Surveillance) și de două sisteme multi senzor (radar și electro-optic) pentru sistemul de control al tragerii NA-25X.

Leonardo a realizat integrarea internă și externă a sistemului de comunicații tactice pentru fregatele FREMM.

Tot Leonardo a furnizat două tunuri 76/62 mm Super Rapid care utilizează muniții ghidate DART, sonarul anti-mină (Mine Avoidance Sonar), contramăsurile acustice împotriva torpilelor (Decoy Launching Systems) și sistemul de lansare al torpilelor MU90.

Iulian Iamandi

3 Comments

  • Foarte faina FREMM – un singur lucru ii lipseste variantei multirol italiene, capacitatea de lupta antinava cu o racheta moderna la standard vestic.
    Ce au acum in dotare FREMM-urile italiene nu este nici pe de cum la nivelul celorlalte tari NATO.

  • Italienii se blindeaza co corete, dar ei au si de ce. Tara lor e inconjurata de mari, au un litoral urias de aparat. Insa Romania are doar vreo 200 km de litoral care poate fi aparat si de pe uscat. Cateva unitati militare dotate cu artilerie, cu rachete anti-nava, ar reusi sa opreasca orice apropiere a unei nave inamice de tarmul Romaniei. Si evident ca asta costa mult mai putin decat achizitia, intretinerea si operarea unor fregate, corvete sau ce or mai fi.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: