Terestre

Marea Britanie trimite rachete antitanc Ucrainei

Marea Britanie a decis să suplimenteze pachetul de asistență pentru sporirea capabilităților de apărare a Ucrainei împotriva unui eventual atac din partea Rusiei, prin trimiterea de rachete antitanc.

Next Generation Light Anti-tank Weapon - NLAW

Next Generation Light Anti-tank Weapon – NLAW

Secretarul Apărării, Ben Wallace, a vorbit în Parlamentul Britanic pe această temă și a anunțat:

“Today I can confirm to the House of Representatives that in light of Russia’s increasingly threatening behaviour and in addition to our current support, the UK is providing a new security assistance package to enhance Ukraine’s defence capability.

We have decidet to supply Ukraine with light, anti-tank and defensive weapons systems.”

Wallace a informat că un număr mic de militari britanici va susține pregătirea inițială a ucrainienilor pentru o perioadă scurtă de timp, ca parte a Operației ORBITAL (misiunea britanică cu instructori în Ucraina).

“Let me be clear: this support is for short-range and explicitly defensive weapons; it is not a strategic weapon and does not pose a threat to Russia. They are to be used in self-defence and British personnel conducting basic training will return to the United Kingdom after it has been completed.”

A precizat Ben Wallace.

Păi…

Păi, cel mai probabil, englezii au trimis și vor mai trimite sisteme antitanc portabile NLAW. Io așa zic.

NLAW, adică Next Generation Light Anti-tank Weapon este o armă dezvoltată în comun de către compania suedeză Saab și cea britanică Thales.

Complexul NLAW este produs în serie începând din anul 2009 și a intrat în serviciul armatei britanice (care a comandat douăzeci de mii de exemplare) și a celei suedeze (unde a fost botezată RB-57), fiind de asemenea exportată.

Și… cred că britanicii le dau ucrainienilor NLAW-uri ale căror perioadă de viață în stocare a împlinit o oarecare vârstă…

Iulian Iamandi

1 Comment

  • Cred ca Ucraina mai bine incerca sa se apropie de britanici. Ar fi avut mai multe sanse sa primeasca ceva armament decat sa isi piarda vremea cu nemtii(pe care au tot incercat in trecut sa ii abordeze insa fare rezultate) care sunt legati comercial de Rusia.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: