Armata Romana Fortele Navale Fortele pentru Operatii Speciale Fortele Terestre

MApN organizeaza licitatii pentru modernizarea parcului auto si achizitia unui vehicul subacvatic MCM

dacia duster armata romana

Dacia Duster Armata Romana

Ministerul Apararii a publicat pe portalul de licitatii, e-licitatie.ro, 3 cereri de oferta pentru achizitia de masini de teren, microbuze transport persoane si a unui vehicul subacvatic MCM.

Primul anunt (anunt de intentie numarul 28322/19.08.2016), vizeaza achizitia unui numar de 65 de autoturisme de teren, care ar putea sa fie achizitionate prin Programul de Stimulare a Inoirii Parcului Auto National, pretul estimat este de aproximativ 4 milioane RON fara TVA, aproximativ 16.000 euro cu TVA inclus per bucata, la acest pret este evident ca Dacia Duster este marele favorit, in perioada 2013-2015 MApN a achizitionat aproximativ 400 de automobile Dacia Duster la care se adauga cele cumparate intre anii 2010-2012.

microbuz mapn

Microbuz al MApN in timpul unui exercitiu

A doua licitatie (anunt de participare numarul 169211/19.08.2016), are in vedere achizitionarea unui numar de 30-95 de microbuze transport persoane, pentru un pret de aproximativ 17,2 milioane RON fara TVA, perioada de livrare este de 24 de luni iar criteriul de selectie este cel al pretului cel mai scazut.

vehicul mcm subacvatic

Vehicul MCM subacvatic

Prin cea de-a treia achizitie (anunt de participare numarul 169173/18.08.2016), denumita „Vehicul subacvatic autonom pentru actiuni MCM” se are in vedere achizitionarea unui sistem de vehiciul subacvatic pentru misiuni MCM, pretul estimat este de 4,5 milioane RON fara TVA, criteriul de atribuire este cel al pretului cel mai scazut, perioada de livrare este de 9 luni de la atribuirea contractului iar locul de livrare este Constanta.

– David Victor –

13 Comments

 • tocmai are loc actiunea: masina pentru sefu’.
  armata se doteaza.cu generali, pensii speciale si masini pentru sefi.
  cum spuneam, in actuala structura organizatorica, armata romana nu va avea niciodata bani pentru dotari de lupta.este necesara o restructurare masiva, inchideri si relocari de unitati, pana se ajunge la un efectiv de maxim 50.000 de angajati.si de acolo putem vorbi de dotari.

  • Opa, cineva se joaca de-a trollarea sovietica 😀

   Intai se ajuta de niste clisee:

   „tocmai are loc actiunea: masina pentru sefu’.
   armata se doteaza.cu generali, pensii speciale si masini pentru sefi.”

   Sefii sunt antipatici intodeuna, prinde bine sa ii boscorodesti.

   Dupa care baga: „cum spuneam..”, inrudita cu formularea sovietica „kak istvestno”(dupa cum se cunoaste), dupa cum spunea el, care ne-a mai zis, sa nu ziceti ca nu va spusei..

   In final lovind decisiv ca un adevarat consilier sovietic: „maxim 50.000 de angajati.si de acolo putem vorbi de dotari”.

   • Buna seara Victor.sincer nu am inteles comentariul tau.parerea mea e una strict economica.oricine are o opinie diferita, devine automat spion rus.eu cred ca si asta e un cliseu Victor.ok, marim efectivele, pana pe la 400.000 de soldati.e bine asa?o armata mare, puternica, bine dotata. si un forum rupt de realitatea economica a tarii.acum ma duc la ambasada sovietica sa imi ridic rublele.

    • Buna seara, Alexandru. Nici eu nu am inteles in totalitate comentariul tau. Si, culmea, am discutii particulare cu Victor in care si el spune ca ar trebui reduse efectivele. Acum, daca tot ai deschis subiectul, te rog sa fii direct: recomanda batalioane sau brigazi, care in viziunea ta ar trebui desfiintate. Cu argumente.

    • Salutare 😀

     Ai pus diagonala pe И

     Parerea ta nu este una strict economica, pentru ca nu te-ai obosit sa o argumentezi, macar.

     Tu ai prins cate ceva din discutiile de pe site-urile de profil, le-ai impletit cu cateva stereotipurile de pe piata si voila, gata comentariul.

     „armata se doteaza.cu generali, pensii speciale si masini pentru sefi”

     Cu generalii poate ai dreptate, cu pensiile speciale, comsi comsa, dar cu masinile pentru sefi..de unde si pana unde?

     Probabil ai citit masini de teren si te-ai gandit la ceva de genul.

     masini de teren = gipane => gipane nu plac la popor = sefi nu plac la popor => sefi in gipane => poporu cere ghilotina

     Se vrea cumpararea a cateva zeci de Dustere si cateva zeci de microbuze, achizitii absolut necesare pentru inlocuirea parcului auto antic al armatei.

     Deci departe realitatea in situatia data fata de idee pe care vrei tu sa o induci.

     Oare cum ai ajuns la concluzia ca armata are nevoie de maxim 50.000 de angajati?

     • Dar eu Victore pot sa te consider cu legaturi CIA?
      Sau cum se numesc astia care atunci cand e o parere anti sistem (sistem de la noi sau din vest) automat esti ceva “rus”? Si ma ingrijoareaza si numarul celor ca tine pe cele doua forumuri…

      Uite si eu cred ca armata nu e dotata corespunzator, nu ne poate apara si nici nu merge in directia buna. Tu ce zici e bine fara dotare si cu pensii? Esti sigur ca ne apara Trump?

 • vor face maparea campului magnetic ..mai fiabil ptr a ususra munca fregatelor si a elicopterelor???mai ales in zonele nou atribuite noua
  prin 2020 se are in vedere exploatarea comerciala a noilor resurse
  coincide cu intrarea in uz “a modernizarii” faza a doua
  rheinmetallul de 88 mm era exclusiv ptrprahova ploiesti in ww 2
  razboaiele si oranduirile sociale raman aceleasi de cand s-a inventat istoria ..se schimba invelisul doar

 • In primavara, la BSDA, ma uitam la dronele submarine precum un copil la vitrina cu jucarii… I-am intrebat pe toti expozantii daca au fost semne din partea statului roman ca s-ar dori achizitionarea unor astfel de produse. Brusc, din placerea de a-si lauda produsele, se schimbau la fata si raspundeau aproape trist: nu.

  Pentru mine este o surpriza placuta.

  • In general, toate “potrotipurile” romanesti asteapta finantare pentru continuare-dezvoltare, pentru ca cel putin cele intalnite de mine au fost gandite si proiectate cu rezerva pentru dezvoltare.

   Imi scapa numele unei drone submersibile, una galbena si bondoaca, dar mi s-a spus ca a luat premii pe afara. Cealalta, mai subtirica si moderna, imi amintesc ca este echipata/sau urma sa fie cu un sonar cu scanare laterala.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: