Armata Romana

MApN achizitioneaza 3 autospeciale blindate pentru misiuni EOD

Carmor Hurricane

Ministerul Apararii a atribuit firmei Starc4Sys, licitatia pentru achizitionarea a 3 autospeciale destinate misiunilor EOD.

Firma care a castigat licitatia, este o entitate romaneasca, care nu produce vehicule blindate, insa in 2016 a participat la licitatia pentru furnizarea a 286 de masini blindate 4×4 impreuna cu compania israeliana producatoare de tehnica blindata Carmor Integrated Vehicle Solutions LTD.

In gama acestui producator se gasesc mai multe tipuri de blindate, printre care Wolf (3 astfel de vehicule se afla deja in dotarea Batalionului 265 Politie Militara), Mantis si Hurricane, vehicule care ar putea sa fie adaptate misiunilor pe care autospecialele EOD ar trebui sa le indeplineasca.

– David Victor –

3 Comments

    • Iti explic eu. Firma asta a fost creata special pentru ceva. Ei nu produc nimic numai intermediaza. (lucrez ca agent de vanzari eu insumi). Cand sunt licitatii publice ei joaca la ambele capete. Contacteaza producatorul si oferteaza la stat. Vezi cazul cu Panhard-ul din dotarea armatei romane. Firma castigatoare (o entitate de apartament) a intermediat achizitia lor si a unor statii radio pe care un service local le-a instalat in masina. Asta a fost tot. Profit cca 20-25%. La o comanda de de 3,2 mil $ profitul a fost de 800 000. Si pentru 3 bucati merita te uiti la cel putin 60-100 mii $ profit pentru cateva zile de munca.

    • De exemplu firma noastra a vandut masini de brodat la MApN (sa brodeze gulere, ecusoane etc). O masina de brodat din cele vandute de noi este 7000 euro fara TVA. Noi obtinem un profit de cca 3000 euro pe masina. Cum sa nu se merite.
      Ba mai mult statul fraier este ca ofera bine, noi la populatie si la vindem cu 5800 euro plus TVA. Si nu este nimic ilegal. Iti dai seama daca esti singurul ofertant cati poti sa ceri plus daca mai faci si ceva ilegal. Ca nu sunt multe firme cu cod CAEN-Importul de masini blindate

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: