Armata Romana Diverse

MApN- 26 iunie – Ziua Drapelului Naţional

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, va participa marți, 26 iunie, începând cu ora 9.30, la ceremonia publică de înălțare a Drapelului Național al României.

Ceremonia este organizată de Ministerul Apărării Naţionale, în colaborare cu Instituţia Prefectului şi cu Primăria Municipiului București, și se va desfășura în Piața Tricolorului (situată în fața Palatului Cercului Militar Naţional).

Aspecte de la Ceremonia de Coborare a Drapelului National

La eveniment au fost invitaţi reprezentanţi ai administrației publice centrale și locale, militari, răniți și urmași ai personalului armatei decedat în acțiuni militare, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere.

În această seară, începând cu ora 19.00, va avea loc o scurtă ceremonie de coborâre a drapelului, care va fi depus la biserica Regimentului 30 Gardă “Mihai Viteazul”, din Bd. Gl. Vasile Milea, nr. 5-7.

Mâine, 26 iunie, începând cu ora 9.30, drapelul va fi adus în piaţă, va fi binecuvântat de un preot militar şi va fi ridicat pe catarg în acordurile Imnului naţional al României interpretat de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale.

Militari din celelalte garnizoane din ţară vor participa la ceremoniile publice organizate cu acest prilej de autorităţile publice locale.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr.96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.

 Biroul de Presă

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: