Armata Romana

Manifestari dedicate Zilei Armatei Romaniei

25 Octombrie - Ziua Armatei României

25 Octombrie – Ziua Armatei României

 

Ziua Armatei României va fi sărbătorită anul acesta printr-o serie de manifestări organizate în toate localităţile unde sunt unităţi militare, ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militari români.

Statele majore ale categoriilor de forţe ale armatei, comandamentele, marile unităţi şi unităţile militare de pe întreg teritoriul ţării organizează, cu acest prilej, Ziua Porţilor Deschise, activităţi cultural-artistice şi sportive, simpozioane, întâlniri cu veteranii de război, expoziţii, gale de filme şi spectacole.

La Carei, în faţa Ansamblului Monumental, ceremoniile militare şi religioase de depuneri de coroane şi jerbe de flori vor avea loc vineri, 25 octombrie, de la ora 10.00.

În Bucureşti, ceremoniile militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori se vor desfăşura vineri, 25 octombrie, la Monumentul Eroilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României (Parcul Tineretului) – ora 8.30, Mormântul Ostaşului Necunoscut (Parcul Carol) – ora 10.00 şi la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial (Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”) – ora 12.30.

Începând cu ora 18.30, militari din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul” se vor retrage cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional – B-dul Regina Elisabeta – B-dul Eroilor Sanitari – Str. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu – Şoseaua Cotroceni – B-dul Iuliu Maniu – B-dul Vasile Milea – B-dul Timişoara.

La Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” din Capitală va avea loc vineri, 25 octombrie, Ziua Porţilor Deschise.

Cu aceeaşi ocazie, peste 800 de studenţi şi elevi din anul I din instituţiile militare de învăţământ vor depune joi, 24 octombrie, jurământul militar. La Bucureşti, festivitatea depunerii jurământului militar se va desfăşura la Academia Tehnică Militară, începând cu ora 11.00 şi la Institutul Medico-Militar, începând cu ora 9.00.

 Buroul de Presa MApN

Cu această ocazie, Echipa Resboiu urează Armatei Române la multi ani și militărescul Să Traiți!

 

2 Comments

  • La Rosiorii de Vede, desi nu exista nici o garnizoana militara (in afara de pompieri, dar aia e alta parohie), a fost o manifestare frumoasa organizata de Casa de Cultura. Am ascultat un expozeu despre istoria armatei romane, prezentat de dna profesoara Nistor, o relatare despre Sarja Capitanului Corlatescu (Rosiori, 1916), o interventie a cpt. (r.) Stefanescu, presedintele filialei locale a Asociatiei Veteranilor de Razboi, si o alta a lui Mihai-Atanasie Petrescu, despre Centenarul Aeronauticii Militare Romane. Intreaga activitate a fost moderata de dna Aura Barbut, directoarea Directiei pentru Cultura, Educatie si Sport din cadrul Primariei.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: