Aviaţie

Malaezia doreste sa cumpere avioanele Hornet ale Kuweitului

Forțele Aeriene Regale ale Malaeziei sunt în proces de achiziție a unui număr de avioane F/A-18C/D Hornet din Kuweit.

F/A-18C Hornet, Kuwait Air Force

F/A-18C Hornet, Kuwait Air Force

Datuk Ikmal Hisham Abdul Aziz, ministrul adjunct al Apărării al Malaeziei, a declarat că procurarea celor treizeci și trei de avione F/A-18C/D exploatate de către Forțele Aeriene Kuweitiene, aflate în condiție bună și cu puține ore zburate, este o decizie care va aduce Malaeziei avioane gata de a fi utilizate în misiuni.

 ”However, this initiative is still waiting for discussions between the two countries or at the Government to Government level. If this initiative is successful, it will definitely increase the level of preparedness and capability of the RMAF in safeguarding the country’s space.”

A spus oficialul malaezian în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a răspuns și la o întrebare suplimentară venită din partea senatorului Datul Zaiedi Suhaili legată cu privire la programul de extindere a perioadei de exploatare a avioanelor F/A-18 kuweitiene și dacă există planuri pentru creșterea numărului de avioane.

Ikmal Hisham a spus că planurile sunt incluse în RMAF Capacity Development Plan (CAP55) Phase1 și că se intenționează ca avioanele Hornet să fie exploatate până în anul 2035.

De asemenea, Ikmal Hisham a mai spus că avioanele rusești Suhoi Su-30MKM vor trece printr-un program de extindere a perioadei de exploatare.

Iulian Iamandi

3 Comments

  • Trebuie sa se grabeasca pana nu vine Canada cu o oferta mai buna, astia o sa stranga toate F 18 existente si poate o sa cumpere si 24 de avioane noi, poate, doar poate de se vor alinia planetele, altfel nu.
    Si pe finlandezi ii vad vanzand avioanee lor tot in Canada.

    • Canada va cumpara F35 pana la urma. Afacerea cu F18 noi de la Boeing a cazut de cand cu scandalul cu suprataxarea Bombardier pe piata americana pentru avioanele CS300. Iar experienta cu avioane luate la mana a doua din Australia nu prea s-a bucurat de multa sustinere – a fost totusi o solutie de avarie pentru ei.

      • Sa nu uit apropo de Canada, au avut deja doua experiente nereusite cu armament luat la mana a doua. Prima fiind cu submarinele luate de la englezi. Asa ca ma indoiesc ca vor continua cu achizitii la mana a doua. In afara de asta au un buget relativ mare (oricum mare fata de al nostru)

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: