Diverse

Lovitura de stat in Turcia

Turcia

Turcia

Update(12:31) :

Potrivit unui comunicat al armatei:“Turkish Armed Forces have completely taken over the administration of the country to reinstate constitutional order, human rights and freedoms, the rule of law and the general security that was  damaged.All international agreements are still valid. We hope that all of our good relationships with all countries will continue.”

In jurul miezului noptii, ora locala, un crainic al televiziunii nationale TRT a anuntat ca tara este condusa de un “Consiliu de Pace” care va garanta siguranta populatiei.

 

O factiune a armatei turce a incercat rasturnarea guvernului, fortele de securitate au fost convocate “sa faca ceea ce trebuie” a declarat vineri  Primul Ministru turc Binali Yildirim.

“Some people illegally undertook an illegal action outside of the chain of command. The government elected by the people remains in charge. This government will only go when the people say so,” a mai declarat oficialul.

Podurile peste Bosfor sunt blocate de vehicule ale armatei iar marile orase ale Turciei sunt survolate de avioane de lupta si elicoptere ale armatei.

Via:
Reuters

Marius Constantin

14 Comments

 • Armata turca a facut ce ii era harazit sa faca de cand cu Mustafa Kemal. Ca sunt americanii in spatele ei (mai curand ei decat rusii) conteaza mai putin. Chiar si asa ei nu sunt la prima isprava de acest fel asa ca derapajele autoritariste ale islamiste (chiar daca moderate) ale lui Erdogan si-au primit raspunsul. In fine situatia este departe de a fi clara desi armata pare sa aiba initiativa.

  • De-obicei pe la spate USA si Rusia se inteleg foarte bine cand vine vorba de state care devin greu predictibile….USA nu are nevoie de o Turcie islamizata, in concluzie fac ordine probabil cu ajutorul armatei turce care insa nu mai are parghia constitutionala ca pana acum.

 • ce manevra de doi lei.atata cateva sute sau mii de militari la revolta,il tin pe mister erdogan cu morcovul in fund cateva ore,il santajeaza bine in acest rastimp iar apoi isi declara sprijinul ptr. el.probabil ca in cele 3 ore de negocieri in avion au stors de la el tot ce se putea stoarce.i-au taiat turbanul de sultan pe care si-l pusese pe cap si l-au pus la respect.eventual l-au pus sa pupe si papucul.va urma ori o demisie si alegeri anticipate,ori ,cel mai probabil,un erdogan cuminte si care nu mai iese din cuvantul “stapanilor”.in caz contrar va fi anuntat ca data viitoare nu il mai ajuta.

 • Pifanii de rand credeau ca ies la manevre,nu la daramat regimul.Deci nu aveau cum sa lupte prea mult.Ofiterii au belit-o.Sultanul iese intarit.

 • Ca Erdogan isi va intari pozitia ,nu-i nicio indoiala.Unii,din exterior, au emotii incotro.Si da fostii domni gen.,col.,si alte grade trebuie sa se obisnuiasca cu gradul de soldat.

  • Nu cred ca a fost o facatura.Cei care conspira traiesc intr-o stare de tensiune maxima.Si fac greseli.Si atentatul din 20 iulie 1944 la viata lui Hitler a esuat lamentabil,au lasat linie de comunicatii guvernamentale in functiune ceea ce a permis lui Goebbels sa organizeze represiunea crunta a pucistilor.

   • Acum este 19 iulie si cred ca miile de arestari(pe liste) din turcia dovedesc ca erdogan stia, planuise si a lasat sa se intample un simulacru de lovitura. Acum scapa de toti cei deranjati, pusi pe liste intocmite demult. Faptele vorbesc.

    • Daa,si in 1944 au fost liste.Intocmite chiar de complotisti.Inclusiv organigrama viitorului guvern si Mare Stat-Major.Ca sa vezi cat de tipicari si prosti de increzuti pot fi complotistii.Si pe care le-a gasit o institutie faimoasa,Gestapo.Restul ….

     • totusi ar trebui sa dea de banuit viteza cu care vine “raspunsul”
      de la anuntarea pedepsirii…pana la arestari etc
      intr-o situatie confuza dificil de explicat cum cineva are o imagine asa de clara in asa scurt timp

 • turcii ,ca turcii, mama lor.l-au vrut pe erdogan il au pe nebun.dar ce facem cu rusii:azi comandantul regimentului 18 aparare antiaeriana a anuntat ca in august regimentul respectiv va deveni operational cu s-400 triumf.adica peste o luna ,1/2 din marea neagra va fi controlata de vreo 24 de lansatoare fiecare cu 4-16 rachete(depinde de tip).cu racheta 40n6 un lansator aflat la olevnika(si la cat sunt de mobile ajung oriunde) ne doboara “noile” f-16 imediat dupa ce decoleaza de pe fetesti.

  • Pai oricum ROAF e irelevanta total in ecuatie.Pana cand apar armele noastre anti-acces:rachete AA cu raza lunga si rachete sol-nava,suntem fii ploii.

   In conditiile din MN,nu doar FA si FN romane sunt irelevante,dar si cele americane.PRezenta lor aici e doar mesaj diplomatic.Pt romani si rusi deopotriva.

   In conditiile din Turcia,intarirea armatei de uscat si armele anti-acces devin prioritatea.In cativa ani vom vedea armata romana aparand interesele patriei pe frontiera bulgaro-turca.Vrand-nevrand.Sau vom vedea VDV-ul pe granita bulgaro-turca.Lucru ce nu-l dorim.

 • M-am trezit sambata dimineata am intrat pe internet si …olala.
  Intr-o zi, o sa ma trezesc dimineata si o sa aflu dintr-un articol ca am murit intr-un razboi nuclear. Aia o sa fie haios.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: