Aviaţie

Lockheed Martin va primi 4.7 miliarde de dolari pentru inca 78 de avioane F-35

Lockheed Martin va beneficia de trei contracte noi pentru F-35 Lightning II Joint Strile Fighter, multirolul stealth considerat cel mai avansat avion de luptă de pe întreaga planetă.

F-35A Lightning II

F-35A Lightning II

F-35 Lightning II JSF este un monomotor multirol de luptă cu caracteristici stealth care dotează în principal aviația Statelor Unite ale Americii din U.S. Air Force, U.S. Navy și U.S. Marine Corps.

Programul F-35 este încă afectat de probleme de funcționalitate și nerespectarea datelor de livrare, dar rămâne unul dintre principalele programe care consumă sume mari din bugetul Pentagonului.

Noul contract va acoperi finanțarea a 48 de avioane F-35A destinate U.S. Air Force, 14 F-35B pentru U.S. Marine Corps, respectiv 16 avioane F-35C care vor intra în dotarea U.S. Navy.

Mai mult de jumătate din activitățile de producție se vor desfășura în Fort Worth, Texas, urmând ca acestea să fie finalizate până în luna Martie a anului 2023.

La începutul lunii trecute, Lockheed Martin a anunțat livrarea celui de-al cinci sutelea avion tip F-35.

Iulian Iamandi

1 Comment

  • Deja pretul este tentant … Daca asta e suma totala , la 60M/buc nu-i rau deloc, tinand cont de unde s-a pornit sau pe unde sunt Rafale s.a. Ba mai mult, intre astea 78 preplatite sunt si 45 type B si 16 type C … Chilipir 🙂

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: