Aviaţie

Lockheed Martin incepe modernizarea avioanelor F-16 grecesti la standardul Block 70/72 Viper

Concernul american Lockheed Martin a anunțat că va începe săptămâna viitoare modernizarea a 85 de avioane grecești F-16 la standardul F-16 Block 70/72.

F-16 grecesc

F-16 grecesc

În cadrul anunțului a fost evidențiat faptul că o mare parte din activitățile de modernizare se vor desfășura în Grecia.

În primii doi ani ai programului se va lucra la modernizarea unui prototip și certificarea sistemelor. Modificarea avioanelor grecești se va desfășura în cursul celui de-al treilea an al programului, iar piloții Forțelor Aeriene Elene vor efectua trecerea pe noua versiune de F-16 în anul al patrulea. Trecerea piloților este anticipată a fi una rapidă, datorită nivelului de expertiză al piloților greci de vânătoare.

Modernizarea celor 85 de avioane la standardul Viper va furniza Greciei un avion nou, singurul element păstrat din avioanele originale urmând să fie fuselajul.

Iulian Iamandi

11 Comments

 • https://defence-blog.com/army/bogdan-corporation-unveils-military-trucks-assembly-line.html

  Si Ucraina are un proiect ambitios, vrea sa schimbe flota de camioane sovietice cu unele facute local. De fapt o licenta din afara. Asta este un articol care ma intristeaza, noi alegem sa sifonam bani la Iveco Trucks. Polonezii vor HIMARS in varianta Homar, elicopterele black hawk au intrat in productie… Revenind la F-16, cred ca suna mai bine 85 de avioane comparativ cu 12.
  Ce mai face Bell Viper/Venom? noutati ceva!?

 • Modernizarea asta vine datorita prieteniei seculare greco -turce si lui Erdogan care viseaza la Osmanli Imparatoroglu .

  • Fiindca subfinantare si lipsa de zgomotei, fiindca tot bugetul se duce in pensii si salarii unele dintre ele fiind nejustificat de mari si date la oameni care nu au contribuit niciodata nimic la acel fond. Fiindca nu avem crestere economica bazata pe realitatea economica si productivitate si fiindca nu o sa primim credite prea mult timp de acum incolo ca sa ne bazam ca putem sa luam acum fara numar….
   Incercati sa visati realitati si nu doar vise desarte.

 • eu zic ca de-avem 50 de Feuri 16 second-hand la nivelu portughezelor e suficient, mai mult n-ai nevoie, 50 bucati operationale cu de toate pe ele. Ce bani sa mai bagi in aviatie dupaia… numai bagi nimic, astepti Feurile 35 ca toata lumea.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: