Armata Romana Fortele Terestre

Livrarea catre Ministerul Apararii Nationale a primului lot de PIRANHA V

Direcția generală pentru armamente, împreună cu Statul Major al Forțelor Terestre, vor desfășura începând de marți, 30 iunie, la sediul Uzinei Mecanice București S.A., ultima etapă din cadrul activităților de testare – evaluare de acceptanță a produselor PIRANHA V aferente programului „Transportor blindat pentru trupe 8×8”.

Piranha V cu turela UT30MK2

Piranha V cu turela UT30MK2

Ulterior parcurgerii acestei activități, vor fi demarate procedurile pentru instruirea personalului implicat în procesul de operare și mentenanță și recepția primului lot constând în 36 de transportoare blindate pentru trupe 8×8 – PIRANHA V.

Totodată, demararea activităților de testare – evaluare de acceptanță a produselor PIRANHA V, presupune continuarea procesului de producție și integrare în țară a subsistemelor esențiale militare din compunerea transportoarelor.

Prin implementarea acestui program major de înzestrare, Ministerul Apărării Naționale continuă orientarea strategică de angajare la nivelul maxim posibil a resurselor industriei de apărare din România, iar derularea activităților a fost posibilă prin eforturi susținute ale specialiștilor Direcției generale pentru armamente și CN Romtehnica S.A., în cooperare cu cei ai operatorului economic GDELS Mowag GmbH.

 

Biroul presă

4 Comments

  • Si presupun ca dupa asta urmeaza procedura de adaptare a rachetelor Spike pe turela buclucasa … Nu-i asa ?! 🙂

  • Bun, probabil vor reusi sa faca receptia lotului de 36 bucati, in ciuda unor scandaluri interne relatate pe alte forumuri.
    Dar pe restul pana la 227 cand le platesc? Sau cum stau cu resursa umana & hala de la IMGB?

  • Au fost chinurile facerii. Ar trebui ca la lotul urmator lucrurile sa mearga fara probleme.
    Acum e drum batut.
    Dupa 30 de ani de nefacut nimic, dificultatile de inceput sunt inerente.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: