Marină

Lista scurta cu competitorii in programul brazilian de dotare cu corvete

Marina Braziliei a anunțat cele patru echipe de competitori care vor avansa în următoarea fază a procesului de dotare cu clasa de corvete Tamandare.

Lista ar fi trebuit să fie anunțată încă din luna August, cu decizia finală la două luni după. Așa că, cel mai probabil decizia finală a brazilienilor va fi anunțată cel mai probabil în luna Decembrie a acestui an.

Tamandare

Tamandare

Într-un document emis zilele trecute, Marina Braziliei a anunțat patru echipe: AGUAS AZUIS, Damen Saab Tamandare, FLV și VILLEGAGNON.

AGUAS AZUIS este compusă din companiile braziliene ATECH Negocios em Tecnologias SA, Embraer SA și nemții de la ThyssenKrupp Marine Systems GmbH.

Europenii de la Damen și Saab, împreună cu brazilienii de la CONSUB Defesa e Tecnologia SA au constituit echipa Damen Saab Tamandare.

FLV este acronimul a trei companii: Fincantieri, Leonardo și Vard.

Francezii de la Naval Group conduc consorțiul VILLEGAGNON.

Lista a fost anunțată la zece luni după ce Marina Braziliană a solicitat propuneri pentru construirea a patru corvete clasa Tamandare, solicitare care statutează că navele vor fi construite în Brazilia sau cu o mare implicare a industriei braziliene, în colaborare cu un constructor de nave străin.

Cel mai probabil, corvetele braziliene vor măsura 103 metri în lungime și vor avea un deplasament de 2790 de tone.

Brazilia intenționează să le înarmeze cu sistemul de rachete navă-aer SeaCeptor de la MBDA, sistem selectat în acest scop de către brazilieni încă din anul 2014.

Iulian Iamandi

1 Comment

  • A trecut un an ,un an al marinei,un an al unui submarin,apoi la trei sumnarine,al bateriilor de coasta pe camion si navalizate,un an al sutelor de camioane militare,un an al soimilor resuscitati la ….,un an al primelor piranha v ansamblate sau ma rog sterse de vaselina la umb,un an in care am reusit sa stricam si amarita aia de excadrila neinarmata F16(A PACII),un an al radarelor tps mobile,un an in care s-au renovat mli-urile,un an in care s-au mai comandat 6 f16 pentru canibalizare…..si cind ne-am trezit s-a facut dimineata .

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: