Armata Romana

La telefon, despre programele de inzestrare

Pe Facebook, în grupul de discuții Resboiu, întrebam pre la începutul lunei: Ce vom achiziționa în urma vizitei președintelui Macron în România? În glumă și mai ales în serios.

Saber Guardian 17, CILFT Cincu

Saber Guardian 17, CILFT Cincu

Nu, nu râdeți, că nu fac mișto. E treabă bună. Arde cămașa pe noi. Aproape ca în ’38-’39, ba chiar mai rău. Adică, atunci măcar aveam bani. Acum n-avem.

Mai rău, dacă nu se lasă cu anulări și amânări ne vom țepui cu a patra corvetă peste șapte ani… Cred că și indienii râd de noi.

Dar, să revenim la telefon:

Convorbire telefonică între miniștrii român și francez ai apărării

 Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, a avut marți, 22 august, o convorbire telefonică cu omologul său din Republica Franceză, Florence Parly.

Miniștrii Țuțuianu și Parly au subliniat excelentele relații de cooperare dintre  cele două armate, dezvoltate în cadrul Parteneriatului strategic dintre România și Franța.

Temele abordate în timpul discuției au inclus și programele de înzestrare ale Armatei României, precum și perspectivele cooperării industriale româno-franceze în domeniul apărării.

 

Secția Presă

6 Comments

 • Cred ca o sa cante ceva despre H215. Problema cu H215 care ar trebui sa fie “fabricat” la Ghimbav e ca nu e M (cel putin initial). Ca sa nu mai zicem ca nu face parte din nici un program de inzestrare…

  Cica acuma ne trebuiesc fregate.

  PS. Ei probabil vin si cu pachete de armament gen Mistral, Exocet, MICA….

 • Pai cica Macaron vine sa discute si alte subiecte recte – problema muncitorilor din Europa Centrala si Est care lucreaza evident in Franta si le strica lor pasenta.
  Pai nu era piata de munca libera? Nu-i dadeam cu “fara bariere”? Pai ori cu astea ori sa faca precum englezii si mai vedem…

 • Mihaine normal, aduci soferi romani polonezi sau bulgari care fac traseul Paris- Nisa de exemplu, ii platesti in Romania, acolo dai taxele la stat, si faci concurenta neloiala transportatorilor locali care ii platesc muult mai bine pe soferi si platesc si o gramad de taxe suplimentare Frantei, mult mai mult decit platesti in Bulgaria Polonia sau Romania.
  Deci trebuie armonizat acest domeniu, reglementat, sa nu inchizi dupaia firmele vesticilor, ii bagi pe ei in somaj cu concurenta asta.

  De fapt Macron e la noi si la Bulgari dupa ce s-a intilnit cu cehii si slovacii in Austria, pentru a-l IZOLA pe Orban si a-i obliga si pe polonezi sa participe la constructia Europei respectind regulile comunitare, s-a vazut deja o mare tensiune intre Est si Vest dupa Scrisoarea semnata de Grupul de la Visegrad in care cei 4 afirma ca ei nu vor primi nici un refugiat sosit in Italia, Spania sau Grecia, adica vrei banii Europei sa te modernizezi dar nu dai o mana de ajutor sa iei si tu citiva imigranti ca stii bine ca nu ramine finalmente nici pulea spataru la tine, fug toti ca de dracu cind aud ca sint repartizati in Romania, pur si simplu dispar.

  Macron pune baza pe Romania, noi de la unguri sau poloneji n-avem nimic de asteptat, de e ceva nasol nu putem conta pe ei, tot la partenerii vestici puternici ajungem, de ei depinde tot.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: