Aviaţie

La Multi Ani Flotilei 86 Aeriene!

MiG-21 LanceR la Borcea

În urmă cu şaizeci de ani, lua fiinţă Regimentul 206 Aviaţie Vânătoare cu Reacţie – unitate precursoare a actualei Flotile 86 Aeriene. La mulţi ani! La mulţi ani, cu avioane… Rafale şi o pistă nou-nouţă calitatea prima-ntâi!

La mulţi ani oamenilor de pe Borcea, cu care ne cunoaştem personal, virtual, sau despre care doar ştim că se află în spatele blazonului cu ciulini!

Echipa Resboiu, formată şi din oameni care, copii fiind prin anii ’80, făceau cu mâna MiG-urilor argintii de pe Bărăganu.

—————–

* Rafale… pentru că îmi place mie, dar puteţi înlocui cu Gripen, Typhoon, F-16, după preferinţe.

4 Comments

  • La multi ani!,cu avioane noi asamblate in Romania(f-16),de catre o companie mixta cu parteneri americani,israelieni si aerostar Bacau!daca Turcia,Belgia si Olanda au linii de asamblare f-16,poate ca am putea spera si noi

  • La multi ani! Sunt unul din miile de fosti soldati ce au facut armata la Regimentul 86 Borcea. Fotografia aceasta mi-au readus in minte zilele in care plutoane intregi mergeau in pasul piticului 3 kilometri si culegeam iarba din interstitiile placilor de beton. Ma credeti ca as face iarasi asta la 25 de ani de atunci numai sa am aproape oameni ca Doru Davidovici si comandant pe Cpt.Luca?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: