Terestre

La Eurosatory, generalul Makarov a fost foarte impresionat de Patria AMV

Patria AMV cu RCWS-30

Şeful Statului Major General, generalul Nikolay Makarov a declarat că forţele armate ruse sunt gata să ia în considerare achiziţia de vehicule blindate din familia finlandeză Patria AMV.

Cea de-a doua zi a târgului internaţional de armament Eurosatory-2012 a fost marcată de vizita unei delegaţii mari din partea Ministerului rus al Apărării, delegaţie din care au făcut parte generalul Makarov şi prim-adjunctul ministrului apărării, Alexander Sukhorukov.

Makarov a fost foarte impresionat de blindatul finlandez Patria AMV şi a declarat că Ministerul Apărării nu va refuza să testeze acest blindat în poligoanele proprii, iar în cazul unor rezultate bune să se treacă la cumpărarea acestui model.

În mod evident, finlandezii au fost foarte surprinşi de propunerile generalului rus.

Ehe, uite aşa au fost şi franţujii şocaţi şi îşi făceau rafale de cruci (pardon, Rafale de cruci) şi până la urmă s-a lăsat cu semnături.

Bună asta, pentru finlandezi.

Sursa: Rossiyskaya Gazeta

– Resboiu –

 

17 Comments

 • Desi Makarov este foarte criticat in mass-media rusa, pentru tradare,incompententa. s.a., eu cred ca este bine sa se cumpere inclusiv si de peste hotare,atit timp cit se cumpara tehnica superioara celei produse de VPk rusesc, Rusia,astazi nu poate produce armamentul pe care era in stare sa-l produca URSS-ul, iar armata are nevoie de echipamnete calitative daca vor armata moderna.

  • Foarte multi au plecat din tara,altii se ocupa cu altceva , din anii 90… cind nu se platea salariu., Rusii acum au banii destuli, maresc salarii, cumpara tehnologie., dar e greu sa restabilesti inginerii si proiectantii care-i avea URSS-ul, va trece multi ani pina cind se vor restabili, acum virsta medie la constructori si proiectani rusi este in jurul la …. 60 ani , can u believe it?

   • corect
    foarte greu sa fii competitiv, multi nu inteleg ce inseamna sa pierzi o generatie intr-un domeniu de varf

 • Cred ca tot 60 de ani este si media de varsta a proiectantilor nostri de la Cugir, la ce arma au reusit sa faca…

 • Rusii au nevoie de idei noi si de tehnologie noua, inclusiv in domeniul militar, asa ca ce nu pot fura prin spionaj, cumpara.Ca dupa aia acest produs va ajunge si la amicii chinezi, este alta poveste.

 • Da de ce e asa de bun Patria asta? Ce e asa de nemaipomenit ca sa impresioneze un general rus? Ca nu ma dumiresc. E mai bun ca un BTR 80? Sau o fi pretul mai competitiv si atunci se explica.

 • Il iau, il miros pe toate partile, il bat un pic cu plumb din diverse directii apoi scuipa jos si concluzioneaza: rahat cu perje, a nostru-i mai bun/ieftin/mare/rapid. Pana si piticii nostrii-s mai mari ca ai lor ..

 • Daca se dovedeste superior Piraniei, parerea mea este ca si sefii nostri ar trebui sa ia Patria. Macar unul, sa-l inchirieze si sa-l testeze cot la cot cu Pirania si Saurii si sa le alerge prin tot Cincu ca sa vada care crapa primu.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: