Armata Romana Fortele Aeriene

Kuweitul a semnat un precontract pentru 28 Eurofighter Typhoon

Eurofighter Typhoon RIAT 2013 9770

Eurofighter Typhoon, RIAT 2013

Eurocanarzii de la Eurofighter au semnat un precontract pentru vanzarea a 28 de avioane Typhoon catre Kuweit, anunta ziarul francez Le Tribune.

Dintre cele 28 avioane anuntate, patru sunt optiuni de cumparare.

Articolul francezilor, citand diferite surse, spune ca italienii de la Alenia Aermacchi – subsidiari ai concernului Finmeccanica, membru al Eurofighter – au obtinut semnatura kuweitienilor cu cateva zile inainte ca Brazilia sa anunte decizia de achizitionare a avioanelor suedeze Gripen.

Conform spuselor celor de la Le Figaro, daca au ales Eurofighter Typhoon, kuweitienii ii vor surprinde pe americani avand in vedere ca:

“the extent to which Kuwait is under American influence since the first be a surprise given Gulf war.”

Kuweitul detine avioane multirol americane F/A-18 C/D.

Sursa: Oman Tribune

 

– Iulian Iamandi –

2 Comments

  • Kuweitienii au facut o alegere buna. Ar trece de la un bimotor bun (F-18) la un bimotor si mai bun. Ar fi interesant de aflat ce pret are intreaga afacere si ce mai ofera europenii pe langa avioanele propriu-zise.
    Asta nu inseamna ca cei din Kuweit vor sa iasa de sub influenta americana, pur si simplu vor sa obtina cel mai bun armament si din alta sursa decat SUA.

    Ehe, cand ai dolari cu miliardele din petrol iti permiti orice. Noi nu vom ramane decat cu VISUL de a avea Eurofighter.

  • Eu cred ca este un joc foarte bun pentru Kuweit deoarece balanta se schimba incet, incet in favoarea Europei, USA cedand initiativa odata cu razboiul din Libia.
    Oricum combinatia din punctul de vedere al puterii aeriene este una foste buna F/A 18 C/D + Typhoon pentru suprematie aeriana, irakienii sunt cu siguranta invidiosi!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: