Diverse Terestre

KurganMashZavod in faliment

KurganMashZavod BMP-3

KurganMashZavod BMP-3

KurganMashZavod este fabricantul rus de MLI-uri, BMP-uri dupa abrevierea din limba rusa. Mai exact, singurul fabricant rus de MLI-uri.

Tot KMZ, este “fericitul” posesor al unui proces de faliment intentat la Curtea de Arbitraj din Kurgan, potrivit agentiei de presa TASS. Reclamantul este MTE Group, firma inregistrata la Moscova. “Reclamatia se refera la arierate acumulat in urma unor contracte de inchiriere intre MTE Group si KurganMashZavod. Anterior cele doua parti ajunsesera la o intelegere amiabila potrivit careia KMZ se angaja sa achite in doua transe suma de 41 milioane de ruble (aproximativ 515 mii dolari) din totalul datoriei rezultate din contractul de inchiriere si aproape 1.9 milioane de ruble (23,800 dolari) taxa de reziliere a contractului,” potrivit biroului de presa al tribunalului. Conform aceluiasi comunicat, KMZ a platit doar 276,000 ruble (3,460$). “Acesta este motivul pentru care MTE Group cere ca uzina sa fie declarata falimentara.”

Plangerea a fost depusa pe data de 5 Februarie la Tribunalul din Kurgan dar pana in momentul de fata nu a fost acceptata pentru inceperea audierilor.

KurganMashZavod…

…face parte din concernul Uzinelor de Tractoare si este singurul fabricant rus de masini de lupta ale infanteriei. Produsele uzinei se afla in serviciul operational a aproximativ 30 de state.

KMZ a participat la proiectarea si dezvoltarea MLI-ului Kurganets (cu toate variantele lui), prezentat anul trecut in cadrul Paradei de 9 Mai. Tot in 2015 KMZ a luat potul cel mare adjudecandu-si un contract pentru furnizarea a 200 de vehicule BMP-3 pentru Ministerul Apararii. Asta nu a scutit uzina de intarzieri la plata salariilor sau de acumularea de datorii la furnizorul de gaze Gazprom mezhregiongaz Kurgan.

Marius Constantin

 

 

9 Comments

 • Titlul de pe Tass mi se pare cam tendentios. Asta pentru ca nu KMZ isi cere falimentul, ci MTE Group il cere, o firma care se plange ca nu a primit niste bani pe care ii pretindea de la KMZ. Asa ca au recurs la o masura destul de extrema, cerand falimentul KMZ, pentru ca probabil doar asa i-ar putea forta sa plateasca, sau doar asa ii pot speria sa plateasca. Pot fi doua variante. Ori MTE Group sunt ceva firma de smecherasi care capuseaza pe acolo si cand au vazut ca nu isi primesc banii au zis ca hai sa le faca o figura nasoala, ori KMZ chiar nu e instare sa plateasca acel juma de milion, ceea ce mi se pare putin probabil din moment ce KMZ are din 2015 un contract cu armata ca sa livreze 200 de BMP-uri pana in 2017.

  PS: Draguta chestia asta http://i.imgur.com/lfRRDwO.png :))

  • Nu e prima oara cand se vorbeste de falimentul KMZ: am mai vazut pe TASS cel putin o stire asemanatoare in ultimele cateva luni. Suma nu mi se pare nici mie extraordinar de mare si avand in vedere statutul KMZ e imposibil sa nu se gaseasca o solutie.

   • Probabil ca si KMZ nu e cea mai profitabila firma din lume, dar nu cred ca de la juma de milion de dolari sa li se traga falimentul…

    • Rusii cand merge vb de industrie militara sau civila, daca apar stiri ca de exemplul cutare fabrica sau uzina are datorii sau intra in faliment.
     Reactia opiniei publice este extrem de dura fata de guvern, autoritati, managerii companiilor respective.
     De regula guvernul in situatiile date intervine si rezolva situatia sau prin noi injectii de capital si restrucurizari a intreprinderii, sau reprofilarea ei.
     Oamenii nu trebuie sa sufere PUTIN
     https://www.youtube.com/watch?v=0MntxIPL8xo
     cel mai interesanrt se incepe din minutul 4
     Discutia e dintre Putin si Deripasca care a preluat o intreprindere si sugea tot profitul din ia, apoi a inchis-o. Oamenii din acest orasel alte locuri de munca nu aveau.
     Oligarhul a fost nevoit sa rezolve problema……

     • #iou
      Ca să ştii de ce râde lumea de voi (exponenţi ai propagandei): într-o societate normală piaţa se reglementează singură. Într-o piaţă unde primează prostia, trebuie ca să fie un mic baron care să îşi facă jocuri de PR.

      • Da vad cum au reglementat intr-o peata libera industria romaneasca.
       Lumea de care vorbesti tu a reglementat industria romaneasca si practic restul industriei din Europa de Est cica veche.
       Povestile cu peata care se reglementeaza singur sa le spui l-a alti creduli care tot asteapta cu ochii l-a soare prosperitatea.
       Deripasca ca orice oligarh a preluat prin jaf intreprinderi unele in stare buna altele in stare mai proasta si a inceput sa suga din ele fara sa investeasca in retehnologizare.
       Iar profitul sa-l pompeze in banci occidentale (lumea care rade)/
       Ei uite a luat-o in freza, Putin era prim ministru l-a inpus sa caute solutii si oligarhul a gasit. Intreprinderea in momentul de fata functioneaza aduce profit, este modernizata.
       Apropo oligarhul detine si Arlo-Slatina, dupa tine si acolo trebuia sa faca ca in rusia sa nu investeasca nimic sa suga si sa scoata capitalul c1u depunerea in bancile oamenilor care rad.
       Ma ma lasi, sunt satul de teoriticieni frustati ca tine pana in gat….
       Oamenii sunt l-a ei acasa nu la cules capsune sau sere prin UE.

       • Şi aşa subliniezi tu exact de ce am dreptate.

        Ca să ştii şi tu legea e aceeaşi pentru toţi, dacă voi nu aveţi legi sau se aplică după ureche atunci spui că societatea voastră e murdară şi bolnavă.

        Să îmi zici dacă am nevoie să fiu amic cu Putin ca să fac ceva în blocul estic. că văd că legea e volatilă la voi şi dacă îl perii pe Putin văd că îşi aduce aminte că există o legiferare ceva acolo, altfel văd că nu.

        • Ce amic cu Putin, maxim poti sa deschizi sticle de bere cand Putin vaneaza si face un repaus, astai maxim ce poti sa ajungi.
         Auzi amic cu Putin, te-ai gandit mult l-a ideia aceasta?
         Uite un exemplu de capitalism autentic cu baeti care au legi si rad!
         https://en.wikipedia.org/wiki/Lehman_Brothers
         Studiaza problema de ce a intervenit statul american l-a datorii de 613 miliarde$?
         Trebuiau sa te asculte pe tine sa nu intervina ca sunt legi si peata le rezolva pe toate. Doar suntem cea mai mare democratie, doar barbarii cu legi proaste intervin in peata libera.
         Lasa telefonul pentru consultanta dc mai apare vri-o problema de faliment te rog eu mult ca ai capacitati intelectuale financiare serioase….

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: