Diverse Terestre

Kurganmashzavod dezvolta un nou MLI aerotransportabil

Linia de fabricatie a Kurganmashzavod

Conform decalratiilor Vicepremierului Dmitry Rogozin, Kurganmashzavod (oamenii responsabili cu MLI-urile – BMP-uri cum le zic ei – la rusi) au pe plasele de proiectare un nou blindat aerotransportabil.

“Suntem gata sa continuam lucrul la noile platforme care sunt in momentul de fata in faza de dezvoltare la  Kurganmashzavod. Aici e inclusa si masina de lupta aeropurtata Kurganets”, declarat Rogozin, subliniind ca decizia finala in alegerea sistemului va apartine Statului Major General.

Col. Gen. Vladimir Chirkin, comandantul Fortelor Terestre a declarat acum ceva vreme ca ramura pe care o conduce va  primi noi blindate incepand cu 2015…

O galerie foto Kurganets gasiti fix aici
Text si foto via RIA

– Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;

6 Comments

  • Tare jucaria. Ma intreb – oare Romania va mai dezvolta vreodata un MLI?

    Eu cred ca ar cam fi cazul sa avem totusi ceva mai modern si sa nu ne multumim cu un MLI modernizat. Sa n-o patim ca si cu aviatia… o carpeala si gata, apoi adio la un moment dat.

    • Nuuu!!! sunt sigur ca sunt multi cei care vor spune ca trebuie sa dam o sansa MLI-84M si sa continuam modernizarea pana prin 2020 dupa care sa scoatem un model MLI-84M2 sa schimbam tot parcul de-a lungul a inca vreo 20 de ani si apoi,in urma experientei acumulate si a unor sume imense cheltuite cu inzestrarea, cu siguranta prin 2050 vom avea un produs apropiat de CV-90 sau Puma IFV actuale. si tot cu siguranta ca la acea data Sierra Leone va efectua calatorii intergalactice 🙂 .

  • Lasa Ket, ca ne vor da americanii la un moment dat niste Bradleyuri cand vom fi langa ei prin Siria, Iran, ori pe unde vor mai avea pofta sa democratizeze.

  • Probabil MFA Mizil se va transforma intr-o fabrica de utilaje agricole.Nici nu stiu daca a meritat modernizarea MLI-84.Toata lumea trece pe roti,nr tancuri in armata rusa va fi max. 2000.Oare mai este rentabil sa ai in structura mari unitati de desant aerian?Poate ceva la trupe de cercetare in adancime, subunitati mici ar fi utile.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: