Aviaţie

Japonia va cheltui 4.5 miliarde de dolari pentru modernizarea avioanelor F-15J

Departamentul de Stat al SUA a aprobat o posibilă vânzare de echipamente militare către Japonia pentru modernizarea a 98 de avioane F-15J la standardul Japanese Super Interceptor (JSI), o configurație cu cost estimat la 4.5 miliarde de dolari.

F-15DJ

F-15DJ

Guvernul Japoniei a solicitat modernizarea celor 98 de F-15J la standardul F-15JSI, configurația care va cuprinde: 103 radare APG-82(v)1 Active Electronically Scanned Array (AESA) dintre care 5 de rezervă; 116 Advanced Display Core Processor II (ADCP II) Mission System Computer, dintre care 18 de rezervă; 101 sisteme ALQ-239 Digital Electronic Warfare System (DEWS), dintre care 3 de rezervă.

De asemenea, sunt incluse următoarele: Joint Mission Planning Systems (JMPS) și software-ul, instruire și suport; Selective Availability Anti-spoofing Module (SAASM); sistemul de comunicații ARC-210; integrarea și testarea munițiilor; simulatoare pentru antrenament (inclusiv simulatoare pentru mentenanță); suport și testare pentru echipamente, dar și pentru software; piese de schimb și reparații ale pieselor; echipamente de comunicații; documentație  tehnică; pregătirea personalului; etc.

Vânzarea va veni în sprijinul politicii externe americane și a obiectivelor securității naționale prin îmbunătățirea securității unui aliat major al SUA și va contribui la stabilitatea regiunii Asia-Pacific.

Iulian Iamandi

1 Comment

  • Cineva se pregateste temeinic si nu in PSF-uri ca altii.
    Astia japonezii chiar se pregatesc sa si-o dea in parte cu chinezii la un moment dat.
    Deci care este balanta Su 27 si derivatele vs. F 15J?
    Interesant este si numarul de aparate alese, 98 – care inseamna ce? ca atatea sunt pretabile la upgrade ca au viata in ele? Ca au suficiente ore de zbor sau asta o fi transa initiala?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: