Geopolitica Marină

Japonia trimite un portelicopter in Marea Chinei de Sud

Japonia trmite portelicopterul de 24 000 tone JS Izumo (DDH-183) într-o misiune de trei luni în Marea Chinei de Sud.

JS Izumo (DDH-183)

JS Izumo (DDH-183)

Pe durata misiunii, portelicopterul va efectua vizite în Singapore, Indonezia, Filipine şi Sri Lanka, înainte de a se alătura exerciţiului naval anual Malabar.

“The aim is to test the capability of the Izumo by sending it out on an extended mission. It will train with the U.S. Navy in the South China Sea.”

Citează Reuters o sursă proprie.

Mutarea Japoniei cu trimiterea unei nave de luptă importantă în Marea Chinei de Sud ar putea înfuria China, ai cărei oficiali deja au reacţionat… Hua Chunyuing, purtătoarea de cuvânt a ministerului chinez de externe a declarat pentru presă că reacţia Chinei va depinde de natura misiunii portelicopterului japonez.

Malabar, exerciţiul la care va lua parte şi Izumo, este unul trilateral organizat de către Forţele Navale ale Japoniei, Statelor Unite ale Americii şi Indiei.

JS Izumo este primul dintre cele două portelicoptere planificate, nave pe care Japonia le clasifică în categoria distrugătoarelor cu elicoptere. 🙂

Izumo şi nava soră JS Kaga sunt cele mai mari nave din Forţa de Autoapărare Maritimă a Japoniei şi sunt capabile să transporte şi opereze 28 de aeronave.

Sursa: Naval Today

Iulian Iamandi

 

6 Comments

 • Urmeaza exercitii cu F35 B…apoi, inca un portavion …tot de autoaparare, ca e la moda, nu altfel, la fel cum jiu -jitsu, Kyokushin,ashihara si restul artelor martiale sunt la fel de pacifiste…

  • :)) asta da, asta mi-a placut… ca pe popa-Sapca as spune mai degraba.
   Eh, se misca si ei cum le spune Trump “du-ta si tu cu vreo nava p-acolo, te agiti putin prin zona si cind vin peste tine ii lasi pe mina mea ca ne ocupam noi de chinezi, le-am promis-o, in ordine, intii China dupaia Rusia”.

 • Era si pacat ca o asa putere tehnologica, economica si cu un mare potential, sa ramana o furnica dpdv militar.

  Poate ca nu faceau ei miscari din astea de reinarmare, de infruntare a vecinilor, daca marele popor chinez nu emitea pretentii de superputere mondiala. Se pare ca SUA au permis Japoniei sa redevina cineva in lumea asta. Mai ramane ca germania sa vrea si ea ceva de la domeniul asta si avem iarasi harta ticsita de ‘pretendenti’ sa trofeul cel mare!

  Noi, astia mai mici, ramanem atintiti la ale nostre aspiratii mioritice…….inainte catre marele trofetu ‘Lingura de lemn’! 🙂

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: