Terestre

Japonia are in plan dotarea cu 4 AAV-7/LVTP-7

AAV-7 la exerciţiu mixt româno-american “Summer Storm 2012”, poligonul Capu Midia

Japonia a anunţat o serie de iniţiative care vor spori abilităţile Forţei de Auto Apărare de a răspunde la noi şi potenţiale ameninţări, de la cele cibernetice şi până la luptele amfibii.

Asahi TV a prezentat ştirea conform căreia Japonia doreşte să achiziţioneze patru vehicule amfibii de asalt americane AAV-7/LVTP-7, care vor costa aproximativ 37.5 milioane de dolari.

Construite în anii ’80 de către FMC Corporation, AAV-7 pot transporta 21 de militari echipaţi complet de luptă, pe apă şi uscat. Blindatele sunt înarmate cu un lansator automat de grenade Mk-19 calibrul 40 mm sau o mitralieră grea M2 0.50.

AAV-urile vor fi utilizate de către Western Army Infantry Regimend, unitate amfibie, şi vor fi ambarcate la bordul navelor de debarcare din clasa Oosumi.

Japonia avea în plan această achiziţie de mai mulţi ani şi se pare că decizia de a face pasul înspre cumpărarea blindatelor a fost luată în urma recentelor debarcări ale activiştilor din Hong Kong şi China pe insulele Senkaku. Astfel, japonezii îşi asigură un minim de capabilităţi fără însă a constitui o forţă amfibie provocativă.

Cum AAV-7 nu mai se produc de câteva decenii, cel mai probabil vehiculele pentru Japonia vor fi din surplusul Corpului de Infanterie Marină al S.U.A., reparate şi posibil modernizate.

Sursa: Army Recognition

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.

 

6 Comments

 • Cum bre? Doar 4 ? Nu-s cam prea multe? 😀
  Chiar si asa, jeapii au 3 LST-uri… cum au de gand sa imparta 4 aav-uri la 3 nave 😀 ?
  Sau vor tine unul in rezerva ?

  • Patru acum, ca sa nu bata la ochi. Tiptil-tiptil, profitand de motive, cum au facut-o de zeci de ani, isi (re)cladesc puterea.

   Momentan isi asigura capacitatea de debarcare sub protectia blindajului a unui prim val cu o companie de infanterie marina. Pe motiv ca ar avea nevoie sa jumuleasca activistii care debarca pe insulele din harta proprie.

 • WAIR e mai mult o unitate ranger decat una de infanterie marina. trei companii de infanterie (cu ceva aruncatoare si rachete at) si una de stat major. cu barcutele alea ale lor si cu astea 4 lvtp-uri la un litoral de 2.100 km si 1.600 insulite cat au in grija…stiu si io…

  • Si apartin de uscat, parca. Deci,multe-multe testoase din astea nici nu le tebuie fata de scopul declarat/motivul folosit.

   Dar, asa au facut tot timpul. Peste cativa ani vor mai folosi o scuza ca sa se intareasca si la capitolul asta. Self Defence-ul lor, la un semn, poate deveni foarte ofensiv. Spre bafta lor. 🙂

   • da, sunt ai terestrilor. bine, ei n-au armata, sunt civili, un fel de functionari publici, iar in hokkaido singurul act prin care puteau deschide focul pana in 1989 intr-o eventuala invazie sovietica ar fi fost dreptul la legitima aparare.
    si-au luat si lcac-uri, au vreo 5 port-elicoptere, deci marina sta super-bine la capitolul nave desant/sprijin.
    dar sa fii pe o insula si sa n-ai minim o brigada de infanterie marina, mai ales la resursele lor materiale si la traditia lor…ciudat

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: