Aviaţie

Japonia a prezentat primul avion F-35 asamblat de Mitsubishi

Primul avion F-35 asamblat de către japonezi a fost prezentat luni. Japonia va amplasa avioane de tipul F-35 în Baza Aeriană Misawa situată în nord-estul țării.

F-35 Japonia

F-35 Japonia

Avionul de luptă F-35 a fost prezentat la fabrica Komakiminami, aparținând Mitsubishi Heavy Industries Ltd, din prefectura Aichi.

Avioanele japoneze F-35 vor colabora în activități de supraveghere cu avioane de același tip operate de către Statele Unite ale Americii.

Komakiminami este una dintre cele două fabrici care fac asamblarea finală și verificările, situate în afara teritoriului Statelor Unite ale Americii.

Forțele Aeriene de Auto-Apărare au în plan achiziționarea unui total de 42 de avioane F-35, patru din acestea fiind deja construite și livrate de către Lockheed Martin.

Pentru următoarele 38, industria japoneză va furniza motoarele și unele componente, iar Mitsubishi Heavy va asambla avioanele și va efectua testările acestora.

Kenji Wakamiya, Senior Vice Defense Minister, a declarat că este important să se achiziționeze avioane de vânătoare F-35 cu capabilități avansate, care vor spori condițiile de securitate și vor ajuta la întărirea și dezvoltarea tehnologică a industriei de apărare a Japoniei.

Sursa: Japan Today

Iulian Iamandi

 

27 Comments

 • Probabil samuraii nu o să se oprească la doar 42,și în viitor vor m-ai cumpăra încă o 100 de ’35. Yo unul am pus ochii pe Mițubiși F-2,care s-ar plia bine la noi la marea neagră. F-35¤J-20?

 • Fapt curios,desi Japonia si Germania au fost candva in aceeasi tabara,postwar numai Japonia a continuat sa produca avioane si rachete de lupta,ma rog pe model american,dar Germaniei probabil I s-a dat de inteles sa se lase de “sporturile” astea.

  • Nană, alo!!! Cum nemții nu fac avioane și rachete? Eurofighter-ul și Panavia Tornado ce sunt ? (Se fabrică în Germania, Marea Britanie, Italia și Spania) IRIS-T, Meteor, Taurus 350 KEPD ce sunt? Și RBS-15 Mk 3 este fabricată (și) în Germania.

  • daca spui tu…. in realitate cind EFu va realiza ca prin zona era vreun F35 e deja mult prea tarziu, nici macar nu poti compara EFu cu un astfel de aparat generatia 5, practic invizibil, dotat cu echipament superior atit radar cit si armament. Evolutie, ca si neandertal urmat de homo sapiens.

   • Homo sapiens a existat in paralel cu cel din Neanderthal,criteriile evolutioniste nu se aplica aici.Avioanele de vanatoare vest-europene si rusesti se presupune ca vor lupta intr-un mediu favorabil,pe cand doctrina americana e expeditionara.Sunt avioane construite diferit pentru roluri diferite.Sa le judeci capacitatile inventand nu stiu ce infruntare unu la unu e o naivitate.

    • florine…. e vorba de avioane, de avioane militare, de vinatoare, da, normal ca le compari, asta pentru ca e foarte probabil ca se vor infrunta intr-o zi, nu stiu cine da dovada de “naivitate”. Si homo sapiens l-a eliminat pe rusticul om de neandertal, care era mai mare, mai robust…. insa nu atit de inteligent ca homo sapiens.

     • Omul din Neanderthal avea un volum cerebral mai mare decat omul modern.Vad ca repeti clisee populare.A disparut din cauza climei,numarului mic,bolilor aduse de sapiens din Africa,a fost asimilat in parte,nicidecum din cauza inferioritatii intelectuale! Avioanele astea se vor infrunta poate,dar inglobate in sistemele in care au fost gandite.

     • Bun hai sa le comparam si la IRST si sa mai spunem si ca in IR F35-ul este vizibil si cu sistemul netcentric de ducere a luptei daca nu ai un sistem integrat precum USA o sa ai surpriza ca esti detectat si doborat de hardware din anii ’90

      • Se pare ca rusii pot folosi retelele de telefonie mobila pentru a detecta obiecte in spatiul lor aerian.Modulatiile in campul electromagnetic al releelor provocate de acestea sunt calculate si se poate oferi o aproximatie a pozitiei lor.Asta nu ofera o solutie de tragere dar poti trimite un Suhoi,Mig 31 in zona,alerta antiaeriana..Apropo de netcentric si de inventivitate…

     • @Calator astral poti sa explici de ce F22 era declarat de generatia a 5-a si pentru ca avea supercroaziera iar laF35 s-au scos astea din brosuri…este marketing pur. F35 este generatia 4.75 eventual si diferenta intre Typhoon, Rafale F18E/F Batch3, Gripen E/F si F35 este destul de mica oricat vrea LM-ul sa pluseze.

    • din Dictionar despre aparatele clasificate “generatie 5″ :

     ” defining them as :
     – having all-aspect stealth even when armed,
     – low probability of intercept radar (LPIR),
     – high-performance airframes,
     – advanced avionics features, and
     – highly integrated computer systems capable of networking with other elements within the battlespace for situation awareness.

     Currently, the only combat-ready fifth-generation fighters are :
     – the Lockheed Martin F-22 Raptor, which entered service with the United States Air Force in 2005;
     – the Lockheed Martin F-35B Lightning II, which entered service with the United States Marine Corps in 2015;
     – the Lockheed Martin F-35A Lightning II, which entered service with the United States Air Force in 2016. ”

     ———————————

     asta e definitia din Enciclopedie, vezi si tu daca minte enciclopedia, voi stiti mai bine criteriile, aveti voi alte elemente… secrete.

  • Nu,nu,avioanele facute in cooperare nu se pun,acolo este o incrucisare de stiluri.Deci exista tanc german,armament de inf,submarine si frigate germane,blindate pe roti si senile,aparate de transmisiuni, poate si altele,dar avion si racheta de lupta nu.

 • @călător astral.Așa zicea gringo ca și tine de F117,pînă l-au trimis sîrbii la fiare vechi. M-ai lasăne odată cu gen.5. Piloții nemții au făcut instrucție pe la Red Flag și Top Gun cu Raptorul. Să nuţi m-ai zic de Rafale. Pînă și un general american a recunoscut cu jumătate de gură,că EF nu e cu nimic m-ai prejos de Raptor.

  • @JAP,

   Nu cumpara si bulgarii tai cateva bucati din astea de la japonezi, ca tot au renuntat la Gripen? Hai, spune tu drept….ca le aveai bine de tot previziunile tip Baba vanga in aviatie! 🙂

   Ai cam dat chix in ultima perioada, bro! Ti-au taiat astia din ruble dupa recesiunea asta continua din federatie? 🙂 Nu prea te mai implici ca odinioara!

 • Cate F 117 au fost doborate si dupa cate misiuni ? Acolo erau exercitii nu lupta reala asa ca mai usor cu EF ala.

  • Minunat! Citezi aceeasi sursa care declara sus si tare ca IAR-95 a zburat. 🙂
   Doborarea F-ului 117 a fost rezultatul unui cumul de factori dic care ponderea cea mai mare a avut-o neglijenta coalitiei (deja de cateva zile se zbura pe exact acelasi traiect si la exact aceeasi ora). Era doar o chestiune de timp pana cand sarbii le-ar fi dat jos zburatoarele.

 • Toata lumea se inarmeaza. O sa ne trezim ca in 1940 ca am trecut prin scandaluri si afaceri mai putin cinstite si fara echipament si mijloace de lupta.

  • Seamana cu Piagio P180 Avanti.
   Am avut ocazia sa vad doua astfel de aparate trecand pe deadupra mea in UK si pana atunci imi placea acest aparat, dar cand il vezi zburand si cum mugesc motoarele acestuia cred ca BACul nostru One-Eleven era ninja zburator.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: