Aviaţie

Italienii vor dezvolta MC-27J Praetorian destinat sprijinului fortelor speciale

MC-27J

MC-27J

Alenia Aermacchi si Aeronautica Militare au semnat in cadrul Dubai Airshow 2013 o intelegere cu privire la dezvoltarea, testarea, certificarea, industrializarea si suportul logistic pentru Praetorian.

Praetorian este o varianta specializata a avionului MC-27J, destinata sprijinirii in misiuni a Comando Operativo Forze Speciali (COFS) .

Proiectul Praetorian va cuprinde doua faze. In Faza Unu, Alenia Aermacchi va dezvolta si furniza un prototip de Praetorian fortelor aeriene italiene in primavara anului 2014, imediat urmand testarea intr-un scenariu operational. Faza Doi reprezinta industrializarea avionului Praetorian si suportul logistic.

Fortele Aeriene Italiene au in plan transformarea in varianta Praetorian pana in 2016 a trei avioane C-27J aflate in serviciu, modificare ce va include sisteme specializate pentru misiuni, echipament C3ISR, si sisteme paletizate de sprijin si foc. Aditional, alte trei avioane vor dispune de acelasi pachet de capabilitati pentru misiuni.

Sursa: Defense-Aerospace

 

– Iulian Iamandi –

2 Comments

  • E posibil sa primeasca niscaiva comenzi si de la americani. Sunt unele situatii unde Hercules Commando e cam maricel/scumpicel de folosit.

    • Praetorian este destinat unor operatii mai subtiri decat Herc-ul de care zici. Prin Europa nu vad piata de desfacere pentru italianul cu nume bine ales. Poate prin America Latina si Oceania, da, poate ici-colo in Africa.

  • […] La noi, baza pentru misiuni COIN şi IW (Irregular Warfare) o constituie forţele speciale şi de cercetare (nu mă tregeţi de mânecă, Cc pot şi trebuie să redevină nu doar ce au fost ci chiar mai mult decât atât). Nu-l văd pe A-29 în joc, mult mai necesar fiindu-ne un Spartan dedicat sprijinului forţelor speciale, un MC-27J Praetorian. […]

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: