Marină

Italia isi vinde doua fregate FREMM din dotare catre Egipt

Conform unei informații publicate de către agenția italiană de presă ANSA, Italia a aprobat vânzarea a două fregate FREMM către Marina Egipteană. Anterior, constructorul italian de nave Fincantieri anunțase că urma să semneze un contract cu Egiptul pentru două fregate multirol FREMM.

Fregata FREMM F595 Luigi Rizzo

Fregata FREMM F595 Luigi Rizzo

ANSA informează că cele două fregate ar putea fi selectate din programul de achiziții al Marinei Italiei și ar putea fi vorba despre navele Spartaco Schergat și Emilio Bianchi, lansare în Ianuarie 2019, respectiv în Ianuarie 2020.

Cele două fregate italiene ar putea fi vândute pentru un preț estimat la 1.2 miliarde de euro.

FREMM (Frégate européenne multi-mission/Fregata europea multi-missione) este o clasă de fregate proiectate de către navaliștii de la Naval Group și Fincantieri pentru marinele Franței și Italiei.

Nava cap de serie, Aquitaine, a intrat oficial în serviciul Marinei Franței în luna Noiembrie a anului 2012.

Emilio Bianchi (F 598) și Spartaco Schergat (F 589) sunt fregate multirol cu un grad mare de flexibilitate, capabile să opereze în toate situațiile tactice.

Iulian Iamandi

3 Comments

  • pe unii ii incearca o invidie de nestapanit fata de egipteni. pe altii ii incearca mandria de a fi furnizori de securitate.
    nu ne-am putea lipi si noi de NG francia pentru vreu 2 de-astea?
    macar sa casam “distrugatorul” Marasesti

    • Egiptenii tot cumpara armament nou pentru ca primesc bani de la americani drept ajutor militar. Deh, ce inseamna sa fi intr-o zona care conteaza pentru cei mari din lume… iti platesc armamentul altii. Iar chestia cu Romania furnizor de securitate este o gluma desigur. Daca compari armata romana cu cele din jur ca capitolul dotare am impresia ca pana si bulgarii incep sa ne intreaca.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: