Aviaţie UAV/UCAV

Irakul cumpara din Turcia drone Bayraktar TB2 si elicoptere T129 ATAK

Ministrul irakian al Apărării, Cuma Inad Sadun, a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu parteneri turci pentru achiziția unor drone de atac Bayraktar TB2, a doisprezece elicoptere de atac T129 ATAK și a șase sistemele mobile pentru război electronic tip KORAL.

Bayraktar TB-2

Bayraktar TB-2

Sadun s-a întâlnit cu oficiali turci din industria de apărare în cadrul târgului de armament IDEF ’21 unde s-a interesat în primul rând despre dronele de atac turcești.

Să nu uităm de succesul pe care îl au la export dronele turcești Bayraktar TB2 și de dezvoltarea bruscă și accelerată a dronelor și munițiilor turcești.

Invitat în cadrul unei emisiuni la canalul de televiziune irakian Al Șarkiye, Sadun a declarat că a ajuns la o înțelegere pentru achiziția de drone Bayraktar TB2 și că vor fi cumpărate 12 elicoptere T129 ATAK și 6 sistemele mobile pentru război electronic KORAL.

Iulian Iamandi

2 Comments

  • Cred ca nu e o idee rea din partea lor – asa ajunge si Iranl sa puna sublerul pe dronele turcesti si sa dea mai departe la oblici ca sa faca si aia clone.
    Radem, glumim dar Irakul pe hartie sta mai bine decat Romania – tara membra NATO cel putin la aviatie si tancuri ne dau lectii ei avand mult mai multe F 16 si TA 50 si la tancuri au si est si vest Abrams si T 90 deci pot sa faca si review-uri comparative intre modele.

    • In cazul nostru la capitolul achizitii suntem chiar penibili. Putem numara pe degete programele duse la capat. Turcia are o industrie de aparare serioasa care scoate multe lucruri pe piata (in multe cazuri licente europene sau americane insa care se pot vinde si pe alte piete decat cea turca). Elicopterul asta este de fapt un Agusta 129 facut sub licenta de turci. Privindu-i astazi pe turci, carora le dadeam clasa pe vremuri in domeniul industrial, unde au ajuns nu pot sa nu fiu cuprins de invidie.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: