Aviaţie

Iordania a vandut Pakistanului o escadrila de avioane F-16

Avioane F-16 iordaniene

Avioane F-16 iordaniene

Fortele Aeriene Pakistaneze (PAF) au achizitionat o escadrila de F-16 din Iordania, cele treisprezece avioane multirol urmand sa intre in serviciu luna viitoare.

Cu acestea, forta PAF in ceea ce priveste F-16 va ajunge la 76 avioane.

Contractul a fost deja negociat si semnat. Cele treisprezece avioane sunt F-16A/B Block-15 similare cu cele aflate in dotarea Pakistanului. Tranzactia prevede furnizarea de catre Iordania a 12 avioane F-16A si a unui F-16B, iar SUA si-a dat deja acordul pentru vanzarea/cumpararea acestora.

Surse apropiate negocierilor informeaza ca avioanele sunt in stare buna, acestea trecand deja prin procesul MLU (Mid-Life Update).

Avioanele F-16 iordaniene cumparate de Pakistan dispun de o resursa de aproape 3000 de ore si vor fi mentinute in serviciu pentru urmatorii douazeci de ani. Acestea au fost modificate in versiunea Air Defence Fighters (ADF).

Ogden Air Logistic Centre a efectuat modernizari la nivelul structurii pentru a extinde durata de viata a avioanelor de la 4000 la 8000 de ore. De asemenea, au fost instalate motoare Pratt and Whitney F100-220E.

Sursa: The News

 

 – Iulian Iamandi –

6 Comments

   • Nici “pachetul” nostru nu include lucrarile de infrastructura, modernizarea bazelor adica, iar gluma de armament e 100 mil euro.

    Pot sa reformulez? Pariez ca astea 13 avioane costa mai putin de 570 de milioane de euro.

     • Ciudat, ultimii doi ministri au spus ca e bugetata separat, dar poate tu stii mai bine.

      De fapt, modernizarea bazelor a inceput de cativa ani, la Campia Turzii fiind facute lucrari acum vreo 4 ani daca nu ma insala memoria. Asta in timp ce “programul” de achizitie si comisioane a fost aprobat acum 5 luni.

 • Cum rămâne cu „fiaarrreeeee vechi cumpăăăr” – citând un mare clasic – mamă ce tonți sunt și ăștia. Care oricum îs pacifiști nevoie mare, nu au arme nucleare și nu se caftesc, din timp în timp, cu indienii (trib necunoscut care numără circa 113,4(3) persoane).
  Dată fiind situația avantajoasă, în ceea ce privește logistica și cunoașterea platformei, pe lângă popularitatea sistemului printre piloții și tehnicienii pakistanezi, aș zice bravo lor!
  Are cineva idee de prețul afacerii?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: