Armata Romana

Întrevederea ministrului Mihnea Motoc cu ambasadorul Canadei la Bucureşti

Întâlnirea ministrului Mihnea Motoc cu ambasadorul Canadei la București

Aspect din timpul discuțiilor oficiale – foto Valentin Ciobîrcă

”Armatele României şi Canadei au colaborat excelent pe timpul exerciţiilor desfăşurate în comun în ultimii doi ani”, a declarat ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, cu ocazia primirii la sediul M.Ap.N., joi, 22 septembrie, a noului ambasador al Canadei în România, Kevin Hamilton.

Ministrul Motoc a apreciat nivelul ridicat şi importanţa relaţiilor bilaterale, evocând actualul mediu de securitate deosebit de complex din regiunea sud-estică a Alianţei Nord-Atlantice. A exprimat apreciere pentru implicarea de substanţă a Canadei în implementarea măsurilor de asigurare şi reasigurare aliate pe teritoriul naţional şi la Marea Neagră.

A fost evocată de ambele părţi buna cooperare în format aliat, domeniu în care a fost subliniată necesitatea unui accent special pe dezvoltarea posturii de descurajare şi apărare a NATO şi, în particular, pe elementele referitoare la realizarea prezenţei înaintate adaptate în regiunea ţării noastre. În context, au fost discutate modalităţile de sprijinire politică şi practică a iniţiativelor concrete ale României în acest domeniu, cu accent pe brigada multinaţională, precum şi a dezvoltărilor din domeniile maritim şi aerian.

Ambasadorul Hamilton a informat despre prioritatea pe care o va acorda cooperării bilaterale în domeniile securităţii şi apărării în mandatul său la Bucureşti şi a reiterat angajamentul consistent al Canadei pentru implementarea eficientă şi în termenele agreate a deciziilor Summit-ului NATO de la Varşovia.

Secţia Presă

2 Comments

  • Deci ii mai asteptam si pe italieni sa vina sa vb cu ministrul ca sa luam o decuzie cu fregatele. Nu de alta dar astialalti 3 au zis ce au avut de zis. Si se pare ca licitatia nu e chiar asa simpla -cel mai ieftin. Ca altfel nu bateau unii atata drum pana la noi.

  • Corect,insa cine i baga in seama pe italieni si tepele lor,n ati vazut catre ce este inclinata guvernarea broscarilor,lasa ca ajunge ca batem palma cu ei ptr transportoare ,e razboi e loc de facut lovele.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: