Armata Romana

Intalnirea ministrului apararii nationale cu reprezentantii companiei Lockheed Martin

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut marți, 14 ianuarie, la sediul M.Ap.N., o întrevedere cu președintele companiei Lockheed Martin, Marillyn Hewson.

ministrul apararii nationale, Nicolae_Ciuca

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă

Subiectele aflate pe agenda convorbirilor au vizat stadiul implementării programelor de înzestrare aflate în derulare cu această companie, precum și cele aflate în etapa de operare şi suport, Avionul multirol F-16,  Lansator Multiplu de rachete cu bătaie mare – HIMARS, Sistemele  sol-aer PATRIOT, radare de mare distanță  sau radare pentru supraveghere la înălțimi mici și medii.

De asemenea, au fost analizate aspecte legate de oportunitățile de cooperare industrială care ar putea implica industria naţională de apărare în producerea, asamblarea sau mentenanța  unor echipamente din portofoliul companiei, aflate sau care urmează a intra în dotarea Armatei României.

Biroul de presă

2 Comments

    • Parca mai degraba ar mai merge macar 1-2 escadrile de F16V. Astfel, mai stam vreo 10 ani, timp in care dotam si alte sectoare ale Armatei, apoi scoatem din doatare actualele F16A/B MLU si cumparam F35 A. Apoi, in viitor, vedem cand vom retrage F16V; dar macar am avea un avion numai bun pentru politie aeriana, dar si pentru alte operatiuni(F16-le).
      Asta daca nu primim(ca de cumparat nu prea cred) niste F15-uri.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: