Armata Romana

Intalnirea anuala a conducerii MApN cu atasatii apararii acreditati la Bucuresti

  Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au participat la întâlnirea anuală cu ataşaţii apărării acreditaţi la Bucureşti, desfăşurată luni, 13 decembrie, la Universitatea Națională de Apărare Carol I.

General Daniel Petrescu, seful Statului Major al Apararii

General Daniel Petrescu, seful Statului Major al Apararii

              Secretarul de stat Simona Cojocaru a menționat importanța rolului atașaților apărării în  consolidarea relațiilor bilaterale cu România, menținând un dialog constant și de substanță pe toate temele care vizează securitatea europeană și euro-atlantică, dar și a relațiilor multilaterale în cadrul organizațiilor internaționale precum ONU și OSCE. Totodată, a accentuat importanța majoră atât  a Summitului NATO de la Madrid, din iunie 2022, care va trebui să definească poziții aliate ferme și clare față de riscurile și amenințările cu care se confruntă Alianța, cât și a procesului de adoptare la nivelul UE a Busolei Strategice.

              Generalul Daniel Petrescu a prezentat diplomaților militari străini reperele „Strategiei Militare a României. Capacitate defensivă credibilă pentru o Românie sigură, într-o lume marcată de noi provocări“, document de planificare a apărării, pentru perioada 2021-2024.

              Mulțumind diplomaților militari pentru implicarea pe linia dezvoltării cooperării, șeful Statului Major al Apărării a reiterat faptul că relațiile dintre Armata României și armatele străine se bazează pe dialog și colaborare. De asemenea, generalul Petrescu a subliniat că țara noastră își construiește postura de securitate pe garanțiile furnizate de NATO și UE, precum și pe dimensiunea de apărare a parteneriatului strategic cu Statele Unite, și că România consideră că activitățile comune ale armatelor aliate și partenere din regiunea Mării Negre reprezintă un instrument important de asigurare a unui climat de stabilitate în zonă.

***

              Seria întâlnirilor anuale ale reprezentanților conducerii MApN și corpului ataşaţilor apărării are ca scop intensificarea cooperării militare cu statele cu care România întreține relații diplomatice.

Biroul de presă al MApN

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: