Aviaţie

Indonezia ar putea achizitiona 16 Su-35 pentru inlocuirea batranelor F-5 Tiger

Su-35 dandu-se in spectacol la Le Bourget

Su-35 dandu-se in spectacol la Le Bourget

Ministerul indonezian al Apararii doreste inlocuirea avioanelor F-5 Tiger cu avioane de ultima generatie, cum ar fi… Su-35.

“We have received proposals from several jet fighter manufacturers for replacing the F-5 Tiger fighter aircraft. We are in the process of evaluating which jet fighter will best suit our requirements, whether the aircraft is from Russia, USA, or other countries,”

A declarat ministrul Apararii, Purnomo Yusgiantoro.

Purnomo a vorbit despre acest plan dupa o intalnire cu comandantul armatei, general Moeldoko si seful statului major al fortelor aeriene, staff marshall Ida Bagus Putu Dunia.

Ministrul a subliniat ca exista 5 – 6 optiuni pentru inlocuirea batranelor F-5 Tiger, aflate in serviciu de peste trei decenii. Purnomo a cerut catorva ofiteri sa urgenteze analiza tuturor optiunilor pentru alegerea unui avion care sa corespunda specificatiilor.

Ministrul spera ca cei desemnati sa ajunga repede la o decizie, astfel ca planul de achizitii sa fie inclus in Indonesias Strategic Plan II 2015 to 2020.

“I hope the finalized next-generation jet fighter is capable of carrying long-range missiles,”

A mai spus Purnomo.

Generalul Moeldoko a amintit ca Fortele Aeriene Indoneziene au efectuat un studiu asupra catorva avioane de lupta cum ar fi Suhoi Su-35, F-15 Eagle, F-16 Fighting Falcon, SAAB JAS 39 Gripen.

“We are still evaluating the options. It depends on Indonesias financial position,”

A declarat Moeldoko.

Ida a precizat ca Fortele Aeriene Indoneziene doresc o escadrila de 16 avioane de vanatoare noi, in locul batranelor F-5 Tiger.

“We will follow the Strategic Plan. We will also revise the decision in line with the command of the Indonesian Military Commander and Defense Minister as well as taking into consideration the state finances,”

A spus Ida.

Sursa: Antara News

Aparent, stirea nu e una importanta. Insa la cat de putine avioane de vanatoare – ok, hai sa le zicem multirol… – se mai achizitioneaza, vanzarea a 16 bucati reprezinta mult si chiar foarte bine pentru oricare dintre producatori.

Zic bine?

Vanzarea a saisprezece Rafale, sa zicem, cum ar da pentru Dassault? Dar 16 Gripen vandute indonezienilor, ar fi bine pentru SAAB? Sa mai zic si de Rusia?

 

– Iulian Iamandi –

4 Comments

  • Nu prea cred eu ca le dau rusii Su 35BM nici ca sunt asa de disperati ca sa vanda, oricum o sa vedem.
    16 avioane este o cantitate destul de mare avand in vedere contractele din ultimii ani, daca un avion de antrenamnt cu rol secundar de multirol cum este FA 50 a adus atatea comentarii ma gandesc ce razboi se va produce la aflarea stirii despre Indonezia.
    Acum oricare dintre avioane este superior cu mult lui F 5 Tiger pe care ma mir ca nu il inlocuiec si ei tot cu un multirol usor FA 50 Golden Eagle.
    F 15E Strike Eagle si Su 35 BM sunt clar din alt film.

    • Poate ca prezenta Chinei in zona plus marimea spatiului aerian si maritim ii determina pe indonezieni sa opteze pentru S35.Indonezienii mai au parca in dotare SU30 asa ca vor sa aiba viata mai usoara cu logistica.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: