Aviaţie

Indienii vor renunta la MiG-27 pana in 2017

MiG-27 cu armamentul expus

Pe fondul problemelor tehnice recurente, Fortele Aeriene ale Indiei vor retrage din serviciul activ avioanele de atac MiG-27 pana in 2017. In urma unui accident petrecut acum doi ani indienii au fost nevoiti sa consemneze la sol toata flota de avioane MiG-27 (patru escadrile insumand 80 de exemplare), cauza fiind o problema la motorul R-29B-300. 12 MIG-uri 27 indiene au fost pierdute in accidente din 2001 si pana azi.

Mai grav este faptul ca, defectiunile la motoare par sa fie datorate unor revizii capitale facute in timpul modernizarii la HAL.

Pentru moment IAF opereaza cate doua escadrile dotate cu MiG-27 pe doua baze aeriene: Jodhpur in Rajasthan si Kalaikunda in  Bengalul de Vest .

In urma accidentului din 16 februarie 2010, timp de doi ani, motoarele R-29 au fost supuse unei examinari minutioase, ajungandu-se la concluzia ca acestea au “dezvoltat” defectiuni foarte greu de corectat. Pe baza acestui raport, IAF a luat decizia retragerii graduale din serviciu a avioanelor de atac de conceptie sovietica.

“The first to be phased out would be the two squadrons based in Kalaikunda and then by 2017, the remaining two deployed in Jodhpur would also be on their way out of the force,” a declarat un oficial al Fortelor Aeriene.  Cele doua escadrile de la baza Jodhpur din Rajasthan vor fi retrase mai tarziu pentru simplul fapt ca MiG-urile 27 pe care le opereaza au fost supuse de curand unor operatiuni de uprade si prelungire a resursei la HAL.

Mai pun o poza si gata:

MiG-27 indian, la decolare

Sursa FOTO:

Bharat-Rakshak

…si TEXT:

Expresul Indian

– Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;

4 Comments

 • Ei au si Jaguar SEPECAT. Ma intreb de ce le mentin pe astea in serviciu din moment ce sunt avioane din aceeasi generatie.Daca vroiau, aduceau mig-urile la acelasi nivel cu Jaguar, iar Jaguarul cred ca e mai scump de intretinut din moment ce are 2 motoare. Probabil sunt inlocuite de Suhoi?

  • India si-a adus jaguarele la un standard mai ridicat decât cele britanice (cere erau deja superior celor franceze).
   Vor fi teoretic înlocuite de AMCA (Advanced Medium Combat Aircraft), care nu este ^ncà în fabricatie de serie.
   De aceea trag de ele, poate chiar vor proceda la un retrofit suplementar.

 • Nu stiu de ce comentariul nu trece, am sà-l modific putin:

  India si-a adus jaguarele la un standard mai ridicat decât cele britanice (cere erau deja superior celor franceze).
  Vor fi teoretic înlocuite cu (Advanced Medium Combat Aircraft), care nu este încà în fabricatie de serie.
  De aceea trag de ele, poate chiar vor proceda la un renovare suplimentarà.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: