Aviaţie

India va retrage avioanele MiG-21 in trei ani

Comandantul aviației militare indiene, Air Chief Marshal RKS Bhadauria, a declarat că avioanele de vânătoare tip MiG-21 vor fi retrase din dotare în următorii trei ani.

MiG-21 India

MiG-21 India

MiG-urile 21 indiene au fost implicate în mai multe accidente de-a lungul anilor.

Bhadauria a adăugat că această decizie este strâns legată de introducerea în dotare a treizeci și șase de avioane omnilor Dassault Rafale începând cu anul 2022, urmând ca acestora să li se adauge avioane tip LCA (Light Combat Aircraft). LCA-urile indiene sunt destinate înlocuirii avioanelor MiG-21.

India va continua să se focuseze pe proiecte indigene, cum ar fi AMCA (Advanced Medium Combat Aircraft) – acesta urmând să fie avionul de generația a V-a destinat forțelor aeriene și navale indiene.

Avioanelor AMCA li se vor adăuga avioane de avertizare aeriană timpurie bazate pe platforma Airbus 320.

Iulian Iamandi

3 Comments

  • iarasi vom fi unici. singurii cu mig21 activ si pe post de avion principal de lupta. oare cat va mai zbura saracul mig? 10-20 de ani? ca mai e putin si apar avioane de generatia a VI-a si noi inca zburam cu generatia a III-a . adevarul e ca in lupta corp la corp si prastia e buna. darmite un mig. important e sa ajunga langa un mig macar un avion. ca la cat zgomot face nici nu e nevoie de radare. il auzi de la 5-6 km. de ajuns sa fie tinta sigura. daca mai pui si vreun aesa sau ceva modern mig-ul n-are nici o sansa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: