Aviaţie

India semneaza contracte pentru MiG-uri

MiG-29 polonez la RIAT'13

MiG-29 polonez la RIAT’13

Doua contracte in valoare totala de 55 de milioane de dolari au fost semnate intre constructorul de avioane MiG si India, a anuntat corporatia MiG miercuri.

Primul contract in valoare de 43 de milioane de bilete verzi, pune bazele unui centru de service pentru cuptoarele cu microunde Zhuk-ME ce sunt instalate pe MiG-urile 29 indiene.

Al doilea contract in valoare de 12 milioane de acelasi tip de bilete verzi pune alte baze unui alt centru de service pentru avioanele MiG-29UPG aflate in dotarea Fortelor Aeriene Indiene.

Rusia va livra pana la sfarsitul acestui an inca 6 avioane MiG-29K pentru portavionul indian INS Vikramaditya fost Baku. In total Marina Militara Indiana va avea 29 de MiG-29K, conform contractului semnat in 2010. Pana in momentul de fata au fost livrate 21 de avioane, restul trebuind sa ajunga pe mainile indienilor inainte de finele anului 2015.

Sursa: RIA Novosti

– Bogdan Movileanu –

4 Comments

  • Unde mai pui ca au cea mai pestrita forta aeriana. Mirage 2000, Harrier, Su-30, MiG-29, MiG-21, cred ca mai au si Jaguar, urmeaza Rafale si Tejas. Nu mai zic de flota de transport.

    • or fi avand flota pestrita da sunt un miliard si ceva, Mai mult decat Rusia, SUA si UE la un loc. Mumbai singur are populatia cam cat Romania. Cum s-ar spune au cu ce!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: