Marină

Incendiu la bordul unui submarin nuclear rusesc

T-150 Tomsk

T-150 Tomsk

Un incendiu a izbucnit la bordul submarinului T-150 Tomsk in Estul indepartat si rusesc. Incendiul s-a declansat in timpul lucrarilor de sudura pe submarin. Un total de 13 echipaje apartinand Flotei Pacificului si Ministerului ptr Situatii de Urgenta au raspuns chemarii pentru a lupta cu flacarile.

Incendiul este sub control in momentul de fata, iar o sursa din cadrul uzinei Zvezda informeaza ca acest incendiu nu ar fi putut declansa si o explozie cu caracter nuclear.

Submarinul T-150 Tomsk a fost andocat in 2010 din cauza unor probleme de scurgere a lichidului de racire al reactorului nuclear.

Sursa: RIA Novosti

– Bogdan Movileanu –

8 Comments

  • nu era pericol nuclear..vreo trei marinari s-au iradiat zdravan in incercarea de a tine reactorul sub control. Interesant de vazut cate din nave s-au apropiat in raza de actiune a unei posibile explozii a reactoruli nuclear de la bordul submarinului. Intotdeauna este ales un compromis intre siguranta reactorului, masa invelisului de protectie, puterea maxima generata si dimensiunea sistemului de racire Prea multa siguranta -> performante scazute si vice-versa. Pe de alta parte la spargatoarele de gheata nucleare rusii sunt “za mazer and za fazer” neavand nici un singur incident serios legat de reactoarele nucleare.

    • faza cu marinarii nu e reala, ziceam si eu.La stiri proaste rusii sunt ca la radio Erevan, nu poti stii ce e real de un nou sistem de propaganda. Dormiti linistiti dragi rusi, ursul vegheaza.

  • Salutare. Ce spune in articol la sfarsit, ca submarinul era ANDOCAT din 2010 si daca e andocat deci este complet scos din apa si deci reactorul oprit . S a intervenit cu echipaje specializate si incendiul a fost stins. @ Tomcat1974 ati lucrat sau lucrati intr un santier naval sectie reparatii nave ca sa stiti ca orice astfel de lucrare implica riscuri mari de tot cand se fac lucrari de sudura pe o nava ce a ost in uz ?! Sunt materiale combustibile mai ales lubrifianti si combustibil si au fost si pe la noi destule incidente, e adevarat ca pe nave civile. Dar am mai spuso noi nu analizam tehnic ci dupa ideologii pro si contra est sau vest. Sanatate si cer senin.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: