Armata Romana Fortele Navale

In asteptarea unei vesti bune

Submarinul Delfinul, clasa Kilo

Submarinul Delfinul, clasa Kilo

Neaflându-ne printre cei surprinşi de vestea bună legată de MiG-uri, promisă şi dată de către Mircea Duşa – ştiam, normal, că s-a dat cu “ţeava” – suntem totuşi curioşi legat de o treabă:

– De Ziua Marinei, ce veste bună va anunţa domnul ministru al Apărării?

Însetaţi de veşti bune.. aşteptăm.

 

– Iulian Iamandi –

9 Comments

   • In primul rand nu am lucrat la stat o zi!
    In al dolea rand culeg papusosiul cand am chef!
    In al treilea rand consider ca trebuie ca Armata Romana sa se poata descurc un anmi numar de zile fara ajutorul aliatilor!

 • O sa se reinoade traditia din perioada 2005-2008 in care in ministrul apararii de serviciu anunta ca ii baga Delfinului baterii in … unde se baga bateria la delfin.

  Acum 2 ani se scria in publicatiile MApN-ului ca submarinul Delfinul nu mai are nici un viitor, si cred ca asa este.

  Singura veste buna si cat de cat plauzibila ar fi legata de modernizarea fregatelor, sa se respecte termenele pt 2017-2018, a zis cate ceva Dusa acum cateva luni in acest sens si in mod surprinzator vad ca se merge inainte cu modernizarea IAR-330N(standardul 2B, sistemul TMS 2000), poate se anunta niste termene pt achizitia de rachete nava-nava, nava-aer etc.

  • Daca vrei ca sa il intretii poti! Daca vrei ca sa il lasi la cheu sa rugineasca atunci este treaba ta, asa mai bine il vinzi si gata te-ai spalat pe maini de el.

 • Bugetul MAPN a crescut 35 de milioane de euro la rectificarea bugetara. Deci insuficient pentru fregate unde ai nevoie cam 100 de milioane de euro de caciula, dar destul pentru:
  a) finantarea TBTului
  b) Noua Arma de Asalt
  c) Modernizarea/Repararea Delfinului….

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: