Diverse Terestre

IMI fabrica munite de 125mm pentru tancurile rusesti

M-710 HE-MP-T si Mk-2 APFSDS-T

Israel Military Industries, IMI pe scurt , a lansat cu surle si trambite, la DefExpo 2012 noi proiectile antitanc. Proiectilele sunt de fapt recalibrari ale unor proiecte IMI mai vechi, astfel incat sa fie compatibile cu  tunurile cu teava lisa 2A46, cu care sunt echipate tancurile de provenienta ruseasca T-90 si T-72 aflate in dotarea armatei indiene, scopul declarat fiind acela de a mari capacitatea de perforare a blidajelor.

IMI a prezentat la DefExpo doua tipuri de munitie recalibrata pe 125 mm: M-710 High-Explosive Multi-Purpose Tracered (HE-MP-T) si MK-2 Armor Piercing, fin Stabilized, Discarding Sabot-Tracer (APFSDS-T).

M-710 High-Explosive Multi-Purpose Tracered (HE-MP-T) este un proiectil multifunctional optimizat pentru angajarea tintelor in mediul urban sau in confruntari asimetrice. Astfel poate fi folosit impotriva cladirilor, buncarelor, fortificatiilor, vehiculelor blindate usoare, precum si impotriva infanteriei aflate in camp deschis. Focosul electronic are trei moduri de lucru: PDD (Point Detonation Delayed), PD (Point Detonation/ Super Quick) si Air Burst(utilizabil impotriva echipelor antitanc sau grupelor de infanterie aflate in camp deschis sau adapostite in transee ori dupa ziduri).

MK-2 Armor Piercing, fin Stabilized, Discarding Sabot-Tracer (APFSDS-T) este un proiectil perforant cu sabot largabil, construit pe baza de carburi de tungsten.

Sursa:
DU

1 Comment

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: