Marină

Imagine declasificata de la prima lansare in salva cu rachete Bulava

Bulava

Bulava

Rusii au declasificat prima fotografie de la o lansare in salva a rachetei balistice intercontinentale R-30 “Bulava-30” de la bordul submarinului nuclear strategic Yury Dolgoruky – Project 955 Borey – din data de 23 Decembrie 2011.

Imaginea a fost publicata pe siteul lui Igor Korotchenko, director al Center for Analysis of World Arms.

Lansarea a avut loc din imersiune, in Marea Alba catre poligonul de testare Kura din Kamceatka.

Bulava

Bulava

Sursa: Lenta

 

– Iulian Iamandi –

3 Comments

  • OFF TOPIC
    Un articol de pe “Le Monde” afirma ca Dassault e in tratative cu guvernul Romaniei pentru constructia unei uzine de componente pentru Rafale. Dupa ce francezii au declarat că sunt gata să dezvolte cu firme malaeziene relații de lungă durată, în ceea ce privește programele industriale civile sau militare, iata ca si Romania intra in vizorul lor.
    La baza acestei decizii stau incertitudinele din ce in ce mai mari asupra viitorului lui F35, fapt ce forteaza Romania in luarea unei decizii privind noul multirol.
    Detaliile acestui contract nu au fost facute publice, dar Le Monde afirma ca ar fi vorba de 48 de avioane pentru Romania in urmatorii 10 ani, la un pret extrem de avantajos, ca urmare a realizarii de componente in tara. Succesul lui Renault in Romania ar fi fost de asemenea un factor important.
    Cei de la Gripen se pare ca ar fi auzit de aceasta tranzactie si ar fi amenintat ca vor reclama Romania la Comisia Europeana pentru lipsa de transparenta.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: